Bővebben a home office-ról

A világ egyre inkább az automatizáció, modernizáció irányába tart. A koronavírus járvány gyakorlatilag mindent a feje tetejére állított. Bizonyos dolgok, amik eleinte idegennek tűntek, ma már közkedveltek, amikről az emberek sem szívesen mondanak le. Ilyen például a home office is.

Home office egykor távoli kifejezésnek hatott és még inkább értelmetlennek. Az emberek el sem tudták képzelni, hogy a megszokott iroda helyett otthon dolgozzanak. Ma már a home office megszokottá vált, még pedig olyannyira, hogy az álláskeresők jelentős része kifejezetten ilyen típusú munkát keres. Az viszont biztos, hogy a home office nem mindenkinek való. Az ilyen típusú munkához nagy önfegyelem szükséges. Az otthoni környezetben könnyű elkalandozni. A főzés, takarítás, céltalan netezés és TV nézés mind elvonják a figyelmet a munkáról és az egész nap elmegy, anélkül, hogy valódi munkavégzés történne. Viszont van egy másik véglet is, amikor valaki képtelen letenni a laptopot és még este tízkor is képes megírni egy e-mailt vagy rosszabb esetben a főnök elvárja, hogy a munkavállaló éjjel-nappal rendelkezésre álljon.

Home office

Home office

Egy kutatás nemrég arra világított rá, hogy az álláskeresők hetvenöt százaléka szeretné, hogy leendő munkájában legyen lehetősége otthoni munkavégzésre. Egyre többen találják vonzónak a hibrid munkavégzést, sőt ennek megfelelően, célzottan keresnek munkát. A többség úgy gondolja, hogy az volna ideális, ha két-három napot otthon töltene, a többi napon pedig bemenne az irodába. Ennek oka, hogy sokan úgy gondolják, hogy a home office hosszú távon nem a legjobb opció. Egy valami biztos, a home office egyértelműen sokak által kedvelt alternatíva. Ha szeretnél bővebb információkat olvasni a témában, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el a lepesmagazin.hu weboldalra!

Forrás: Lépés Magazin