Bőrgomba fertőzés – vegye komolyan!

A fertőző bőrbetegségeket tekintve az egyik leggyakoribb a bőrgomba fertőzés. Ha tapasztalja magán a tüneteket, akkor jobb nem várni, hanem minél előbb felkeresni egy orvost saját és környezete érdekében.

[wp_ad_camp_1]

Bőrgomba fertőzés igazán kellemetlen hisz ebben az esetben a beteg általában igyekszik titkolni problémáját a környezete elől, azonban a hámló, vöröses színű, viszkető foltok ezt nem könnyítik meg. A gombás tünetek általában a test hajlataiban alakulnak ki, így például az ujjak között, a mellek alatt vagy a lágyék környékén. A fertőzés külső és belső hajlamosító tényezők hatására egyaránt kialakulhat, ezekre érdemes odafigyelni. A belső hajlamosító tényezők közt említhetjük az antibiotikum használatot, az érszűkületet, trombózist, izzadást, nyiroködémát, fogamzásgátlók tartós szedését, cukorbetegséget és az elhízást. A külső hajlamosító tényezők közt szerepel a nedvesség, a műanyag cipők, valamint a szűk ruházat.

Bőrgomba

Bőrgomba

Bőrgombás tünetek esetén érdemes minél előbb felkeresni az orvost, mivel a kezdődő bőrgomba helyi szerekkel kezelhető, például alkoholos ecsetekkel, krémekkel vagy ecsetelőkkel. Ideális esetben a betegség 8-10 nap alatt kiölhető a szervezetből. A gyógyulásra felesleges várni, ugyanis a szervezet nem képes egyedül legyűrni a fertőzést. Kezelés hiányában tovább terjed a test egyéb hajlataira. A bakteriális fertőzéssel egy időben kialakulhat bőrgennyesedés, orbánc vagy érgyulladás is. A bőrgomba fertőzésről további információkat a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon tudhat meg, valamint, ha tapasztalja magán a fentebb említett tüneteket keresse fel a hozzáértő szakorvosokat az oldalon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén, ezenkívül tájékozódjon a felsorolt szolgáltatásokról.