Body, kezeslábas, avagy hogyan érdemes felöltöztetni a babát?

Kezdő szülőként komoly fejtörést jelent, hogy mibe öltöztesd a babádat. Szerencsére a helyzet egyáltalán nem reménytelen, ugyanis egy kis utána olvasás nagyon sokat segíthet. Az alábbiakban megosztunk néhány hasznos tanácsot, így könnyebben el tudod dönteni melyek azok a ruhadarabok, melyek mindenképp elengedhetetlenek babád számára!

Body az egyik legpraktikusabb ruhadarab, amit ráadhatsz a babára, éppen ezért mindenképp érdemes beszerezni legalább pár darabot. A kicsi így nem fog fázni, nem lesz kint a dereka és nem kell tartani a felfázástól. A legnagyobb pozitívum viszont kétségkívül az, hogy ez a ruhadarab tartja a pelenkát. A baba öltöztetésére vonatkozóan a szakemberek azt szokták javasolni, hogy egy réteggel többet viseljen a kicsi, mint a szülő. A body és a takaró vagy a hálózsák elegendő lehet. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a helyiség milyen hőmérsékletű. A legideálisabb a húsz-huszonkét fokos hőmérséklet. Ha a szoba hűvösebb vagy melegebb, akkor annak megfelelően kell öltöztetni a kicsit. Azonban ahogy az alulöltöztetés, úgy a túl vastag, túl réteges ruházat sem előnyös.

Body

Body

A baba vagy tipegő öltöztetése során érdemes a funkcionalitást szem előtt tartani. Ha éjszaka kell kicserélni a pelust vagy öltöztetni a babát, akkor semmi esetre sem előnyös, ha a gombokkal vagy a patenttal kell küzdened fáradtan. A cipzárakkal vagy stratégiailag elhelyezett gombokkal megkönnyítheted saját dolgod és sokkal gyorsabbá válhat az öltöztetés. Éppen ezért célszerű az ilyen ruhadarabokat előnyben részesíteni. A hálózsák, body és kezeslábas olyan ruhadarabok, melyeknek nagy hasznát veheted. Mondhatni kötelező darabok egy baba ruhatárában! Ha szeretnél további hasznos információkhoz jutni, akkor érdemes lehet ellátogatni a liaabebe.hu webáruházba!