Bestseller könyvek várják online

Először is, sokféle módon lehet mérni a „bestsellereket”, és a különböző közzétett listáknak eltérő kritériumai vannak. Ahol a BookNet Canada a kanadai nemzeti és regionális bestsellerlisták forrása, ezek a listák az angol nyelvű kanadai kereskedelmi piacon nyomtatott könyveladásokon alapulnak. Más listák, például a The New York Times listája könyvkereskedők és nagykereskedők mintáinak felmérésével állnak össze, de a tényleges módszertan üzleti titok.

Bestseller könyvek várják a book24.hu weboldalon méghozzá kedvező áron, ezért nem fogja megbánni ha ide látogat.  Hány könyvet kell eladni, hogy felkerüljünk a bestseller-listára? Jó kérdés. De a válasz: ez relatív. A listák egy adott időszak pillanatképei, általában egy hét képei. Így az eladott könyvek tényleges száma annak érdekében, hogy felkerüljön a bestseller-listára, változó. Egy héten előfordulhat, hogy sok könyvet nagy példányszámban adnak el, például karácsony táján, míg nyáron a bestsellerlistán szereplő minden egyes könyvből kevesebb példány kelhet el. Valójában a bestsellerlisták inkább egy rangsorolási rendszert jelentenek, hétről hétre.

Bestseller

Bestseller

De nagyjából egy könyvnek általában néhány ezer példányt kell eladnia egy hét alatt, hogy egy adott témakörön belül a legtöbbet eladott könyvek közé kerüljön. Az eladott példányok száma kevesebb lehet a konkrétabb műfaji listáknál, mint például a Romantika és a Főzés. Mely könyvek szerepelnek a bestseller-listán? Mint fentebb említettük, általában a legjobban rangsorolt ​​könyvek jelennek meg bármely közzétett listán. Megtörténhet azonban, hogy egy könyv folyamatosan jól fogy, de mindig a példányszám küszöbe alatt van, hogy felkerüljön egy publikált listára. Bestseller könyvekért és további részletekért nézzen be a book24.hu-ra.