Belgium csodálatos látnivalói és nevezetességei

Belgium egy kis ország, de számos híres látnivalóval rendelkezik. Az egyik legismertebb város Belgiumban Brüsszel. Ez a város egykor Európa fővárosa volt, ma pedig olyan nemzetközi szervezeteknek ad otthont, mint a NATO és az Európai Unió.

A brüsszeli Grand Place (Grote Markt) tér az egyik fő turisztikai látványossága, amelynek épületei a 14. és a 18. század között épültek. Belgium másik népszerű városa Bruges, ami hollandul hidat jelent. A középkori város macskaköves utcákkal szegélyezett csatornái és 17. századi flamand építészete miatt özönlenek a látogatók. Számos más várost is érdemes felkeresni, mint például Gent, Antwerpen, Namur és Lüttich városát is, amelyek hasonlóan szép és lélegzetelállító látványoságokkal várják az ide utazókat. Belgium három régióból áll. Minden régiónak saját kultúrája és dialektusa van, de mindegyik büszke arra, hogy belga.

Belgium

Belgium

Belgiumot gazdag történelme teszi érdekessé, mivel számos történelmi helyszínt őriznek meg szerte az országban, amelyek az idők során elhíresültek az egész világban. Az itt élő emberek sokszínűsége ízelítőt ad a különböző kultúrákból, miközben egy helyen vagy akár egy városokban tartózkodik. Ez a cikk hat fő látnivalóról ad tájékoztatást, amelyeket érdemes megnézni, ha Belgiumba látogat. Íme: látogasson el az Atomiumba; Hajókirándulás a brugge-i csatornákon; Töltsön időt a brüsszeli Manneken Pisnél, amely úgy van felöltöztetve, mintha egy szökőkútba vizelő kisfiú lenne; Vásároljon a Place du Grand Sablon téren, ahol gyönyörű dizájner butikok várják; Fedezze fel a számos múzeumot, például a Szépművészeti Királyi Múzeumot (Brüsszel) vagy a Musée Royaux des Beaux-Arts de Belgique-t (Brüsszel); Vegyen részt egy olyan rendezvényen, mint a Rock Werchter Fesztivál vagy a Tomorrowland Fesztivál, mindkettőt évente a nyári hónapokban rendezik meg.