Barcelona – Katalónia gyöngyszeme

Kinek mi jut eszébe a csodálatos látványokkal és nevezetességekkel rendelkező Barcelonáról? Legtöbb, főleg férfi olvasónak csakis a híres futballcsapata és a világ egyik leghíresebb stadionja, amely számos futballmérkőzésnek és más jelentős eseménynek adott már otthont. Mindezek mellet Barcelonában nagyon sok olyan látnivaló való van, amit érdemes megtekinteni az oda utazóknak. Megtalálják itt azok is az érdekes látnivalót, akik a művészet iránt érdeklődnek leginkább. Már 1963-tól működik a Picasso Múzeum, ahol a híres festő legteljesebb gyűjteményét találjuk meg. Maga Picasso is szerette Barcelonát, és életének legszebb éveit, a fiatalságát töltötte itt.

[wp_ad_camp_1]

A kirándulók, a szórakozni és kikapcsolódásra vágyók szintén meg találják a legjobb programokat ahhoz, ami lehetővé teszi, hogy egy percig sem fognak unatkozni. Óriási élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak a Barcelonai Akvárium, amely egész Európa legnagyobb ócenáriuma. Az intézményben a Földközi-tenger élővilágát mutatják be. A szemet gyönyörködtető látvány mindenkit magával ragad, ezért ezt mindenképp meg kell néznie annak, aki Barcelonában jár. Szintén a városban található Európa legrégebbi vidámparkja, a Tibidabo. A fantasztikus játékok mellett óriási élményt biztosít a lenyűgöző kilátás, a táj felejthetetlen szépsége. Az állatokat kedvelők is ellátogathatnak a legcsodálatosabb állatkertbe, amely 13 hektáron terül el, ahol több mint 400 állat található.

Barcelona

Barcelona

Óriási jelentőséggel bír a világörökség részének tartott, 1401-ben alapított Szent Kereszt és Szent Pál kórház, ami a mai napig működőképes. egy fantasztikusan megtervezett és kiépített épületről van szó, ahol templom és könyvtármúzeum is működik.  Szórakozóhelyei is kellemes kikapcsolódást nyújtanak az ide látogatóknak.