Ázsia legszebb városai

Ázsia nemcsak a Föld legnagyobb kontinense, hanem a legnépesebb is, és ez a kontinens ad otthont a világ legmeglepőbb és legcsábítóbb városainak. A puszta változatosság és sokszínűség azt jelenti, hogy minden városnak megvan a maga egyedi megjelenése, érzése és identitása, és valami újat fedezhet fel, bárhová is megy.

[wp_ad_camp_1]

Az ország kulturális és kereskedelmi fővárosa, Ho Si Minh-város Vietnam legnagyobb városa. A korábban Saigon néven ismertté vált város  identitása nagyon különbözik a Hanoitól. Az élettel teli városban jól lehet szórakozni, ám mégis őrült hely egy kicsit, a nap minden órájában zajlik valami. Ho Si Minh-város minden fajta költségvetést és preferenciát kielégít, akár étkezésről, szállásról, vásárlásról vagy szórakozásról beszélünk. A történelmi és vallási helyszínek szintén jelen vannak a városban, mivel a gyarmati korszakú épületek a csodálatos múzeumok, az öreg pagodák és a modern bevásárlóközpontok mellett fekszenek.

Uttar Pradesh

Uttar Pradesh

Az észak-indiai Uttar Pradesh államban található Agra egyetlen dologról ismert – a Taj Mahalról. A mauzóleum, amelyet Mughal császár épített 1658-ban, minden bizonnyal fenséges látványosságot nyújt és India egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. A gyönyörű fehér márvány jellegzetességei mellett Agra rengeteg szép templomot, kertet és síremléket is tartalmaz, fantasztikus erődje pedig a másik fő fénypontja. Ezen felül sokan kombinálják Agra látogatását a Fatehpur Sikri megállóval – ami egy fallal körülvett város és a közelben fekvő császári palota is itt található. Szöul terjedő metropoliszában Dél-Korea csaknem fél lakossága él. A város élettel teli, az emberek a hatalmas bevásárlóközpontok és az élénk éjszakai klubok között nyüzsögnek a nap 24 órájában. Noha első látásra nagyon modernnek tűnik, a történelmi látványosságok itt-ott megmaradtak. Például a Chandeok-gung palotát mindenképpen érdemes meglátogatni, csakúgy, mint számos templomát és ragyogó múzeumját.