Ázsia legszebb országai

A Föld legnagyobb kontinense, Ázsia, egészen a Földközi-tenger partjától a Csendes-óceánig terjed. Hatalmas tája mindent magában foglal, az epikus hegyláncokat, valamint a száraz és elhagyatott arab és góbi sivatagokat is. A hatalmas mérete mellett Ázsia otthont ad a világ népességének több mint felének.

[wp_ad_camp_1]

Malajzia a Malajzia-félszigetből és Kelet-Malajziából áll, ez a hihetetlen ország a Föld egyik legrégebbi esőerdője. Nemzeti parkjai fantasztikus túrautakkal és vadon élő állatokkal büszkélkedhetnek a csodálatos természet és a festői táj mellett. Az ország igazán multikulturális és sokszínű. A modern felhőkarcolók között lenyűgöző történelmi és kulturális épületek is találhatók, és éttermei rengeteg ízletes helyi ételt kínálnak. Kambodzsa Thaiföld, Laosz és Vietnam között található Délkelet-Ázsiában, el tele van elképesztő történelmi romokkal és régészeti lelőhelyekkel.

Délkelet-Ázsia

Délkelet-Ázsia

Ennek oka az, hogy a hatalmas Khmer-birodalom csodálatos templomokat, műemlékeket és palotákat épített az ország körül a 9. és 15. században. Ezeknek a szerkezeteknek az Angkor Wat az ékessége. Az egyre népszerűbb turisztikai célpont, Srí Lanka az Indiai-óceánban helyezkedik el, közvetlenül India déli partján. Noha mesés tengerpartja az egyik fő látnivalója, a sziget gazdag történelemmel és kultúrával rendelkezik, amelybe belemerülhet. Mivel története kb. 2.500 évvel ezelőttre nyúlik vissza, Srí Lanka számos lenyűgöző régészeti lelőhellyel, valamint történelmi és kulturális tereptárggyal rendelkezik, amelyeket érdemes megnézni. Az ősi templomok közül sok megtalálható Anuradhapura, Galle és Kandy lenyűgöző városaiban, ezért megéri ezekbe a városokba is elmenni. Végül pedig Omant is érdemes megemlíteni, ami szintén egy csodás ország Ázsiában.