Az új teszt garantálhatja a tökéletes avokádót

Az avokádó érettségének mérésére szolgáló módszer akár 10% -kal csökkentheti a hulladékmennyiséget, és segíthet kielégíteni a fogyasztók igényét a fogyasztásra kész termékek iránt.

[wp_ad_camp_1]

A Cranfield Egyetemen kifejlesztett és tesztelt technológia egy lézerrel és kis rezgésekkel teszteli az egyes gyümölcsök rezonancia-frekvenciáját, megbízhatóan értékelve az érettséget az avokádó károsítása nélkül. Jelenleg az avokádó gyümölcsének akár 30% -át is elpazarolják az osztályozás során végzett tesztelés által okozott károk miatt, ez további 5%-os veszteség a kiskereskedelemben. Az érettség tesztelésének jelenlegi módja egy pneumatikus eszköz, amely ellenőrzi, hogy elég érett-e a gyümölcs. A Cranfield Egyetem a gépjárműgyárakban gyakran használt technológiát alkalmazta a nagy gyártású alkatrészek egyenletességének tesztelésére. A lézer-Doppler vibrometria (LDV) a gyümölcsbe lézert sugároz, hogy meghatározza a refrakált fényt, és kis rezgéseket használ a rezonancia-frekvencia tesztelésére.

Avokádó

Avokádó

A rezgéseket egy egyszerű automata ütőberendezés okozza, amely megérinti a gyümölcsöt. Bebizonyosodott, hogy az LDV-teszt pontosan megjósolja az avokádófélék fogyasztásra kész állapotát. Leon Terry professzor, a Cranfield Egyetem Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Főigazgatója elmondta: „A kemény gyümölcsök magasabb frekvenciát hoznak létre, mint a lágy gyümölcsök, tehát kiszámítottuk az érett avokádó tökéletes frekvenciáját, és ezt pontosan megmértük az LDV-teszttel. A gyümölcs sértetlen maradása nagy előny, és jelentősen csökkenti a hulladékot. Az általunk kifejlesztett teszt kiterjeszthető más gyümölcsökre is. „Mivel az Egyesült Királyság évente közel 100.000 tonna avokádót importál, és a gyümölcsök iránti igény növekszik, az érettség előrejelzése nagy előnyt jelent a beszállítók és a kiskereskedők számára.”