Az örök ruhadarab: farmer

A farmer nagy múltra tekintő ruhadarab és anyag, ami soha nem megy ki a divatból. A farmert szeretik az idősebbek, a fiatalok és már egészen kis gyerekekre is vehetünk farmernadrágot vagy farmeringet. Ahogy változik a divat, úgy újulnak meg a farmerből készült ruhadarabok is, ami változatos öltözködést tesz lehetővé.

[wp_ad_camp_1]

Ezt a sokoldalú terméket Levi Straussnak köszönhetjük, aki az 1850-es „aranyláz” idején Kaliforniában készítette el az első sávolykötésű pamutszövetből készült nadrágot, ami gyorsan népszerű lett a munkások között. Jacob Davis ötlete, hogy a zsebeket szegecsekkel tartsák a helyén, hogy ne szakadjanak le, igazán egyedi megoldásnak bizonyult. Mivel nem volt pénze az ötlet szabadalmaztatására, így társult Levi Straussal 1873 május 20-án és együtt lettek tulajdonosai a szabadalmaztatott szegecses farmernek, ez a nap lett hivatalosan a farmer születésnapja. A farmer szinte bármivel kombinálható, elegáns, sportos ruhadarabok egyaránt készülnek belőle, bárhová hordható.

Farmer

Farmer

A 19. században még munkaruhaként viselték, az 1930-as években a ruhadarab a szabadság és függetlenség jelképévé vált, az 50-es években a lázadás eszköze lett, ami különbözött a formális öltözékektől. Néhány helyre be sem engedték a farmert viselő fiatalokat. A 60-es években Európában is közkedvelt viselet lett, a 70-es évektől pedig már mindenki farmert viselt, népszerűsége azóta is töretlen. Nemcsak nadrágot, hanem kabátot, mellényt, inget, szoknyát, ruhát, sőt még cipőt és táskát is készítenek ebből a strapabíró anyagból. A farmer általában kék színű, annak minden árnyalatában, de ma már a szivárvány összes színében vásárolhatunk magunknak farmer anyagból készült ruhadarabot. A farmer minden stílust elbír és elvisel, bármilyen cipővel, csizmával, szandállal hordhatjuk.