Az orchidea gondozása

A virágok a legszebb lakásdíszek közé tartoznak. Csodálatos és meghitt környezetet tudnak teremteni a lakásban. A virágszerető emberek tudják, hogy a növénynek is jár a gondoskodás, a törődés és az ápolás. Nem szabad tárgyként kezelni őket és csak néha – néha észrevenni jelenlétüket a szobában. Hasonló odafigyelést érdemelnek, mint egy kisgyerek, aki szépen növekedve, bimbóba, majd virágba borulva örömet okoznak gondozójának.

[wp_ad_camp_1]

Az orchidea az egyik legszebb szobanövények egyikéhez tartozik, amelyet nagyon sok családi ház és lakás ablakában látunk díszelegni. Van, aki már szenvedélyes gyűjtője a szebbnél szebb orchideáknak, amely csodálatos és különböző színekben vásárolható meg a virágüzletekben. A köztudatban sokan úgy vélekednek az orchideákról, hogy igen kényes virágok, s ezért nem nagyon merik beszerezni. Egy igazi virág imádónak, azonban ez sem lehet egy nagy feladat, de még azoknak sem, akik nem nagy virágkedvelők. Néhány apró, de fontos részletre kell csak odafigyelni, amit bárki véghez tud vinni.

Orchidea

Orchidea

Az orchideák imádják a fényt és a magas páratartalmat. A lakásban egy olyan helyet kell kiválasztani, amely a legnaposabb. Semmiképp sem kell változtatni a helyét, mert az nincs rá jó hatással.  Akkor kell megöntözni, amikor az ültető közeg kezd kiszáradni. Nagyon kell vigyázni, hogy ne locsoljuk túl, mert a gyökerei elrothadnak. Heti egy két alkalommal szükséges a locsolás.  Kifejezetten kedveli az esővizet, de ha csapi vízzel öntözzük, akkor néhány napot nem árt állni, hagyni. A cserepek kiválasztásánál érdemes az átlátszó műanyag típusok mellett dönteni, mert jól láthatóak a gyökerek és a benne lévő föld. Ajánlatos orchidea tápot vásárolni, ha szeretnénk, hogy a virága elkápráztasson minket. Az átültetésével sem szabad sietni, mivel ráér két-három évente. Vágjon Ön is bele bátran az orchidea gondozásba,  hogy otthona varázslatos legyen.