Az impotencia típusai

Az impotenciának két típusa van, az első az impotencia generandi vagy másnéven a férfi meddőség, amely során úgy tűnhet, hogy minden rendben van, viszont a férfi mégsem tudja megtermékenyíteni párját. A második impotencia típus az erekcióképesség hiánya, ez viszont nem ugyanaz, mint az időnkénti merevedési zavar, hiszen csak akkor beszélhetünk impotenciáról, ha hosszabb ideig fennáll a probléma.

[wp_ad_camp_1]

Az impotencia típusai és azok hátterében gyakran állnak fizikai, illetve lelki problémák, amelyek egyformán megnehezítik az intim együttléteket. A sikertelenség gyakran okoz szorongást, az önbizalomhiány pedig előbb utóbb depresszióhoz is vezethet, hiszen a lelki problémák egyre csak rontják a merevedési zavart is. Az impotencia okai lehetnek még bizonyos gyógyszerek mellékhatásai, alkoholfogyasztás és a stressz is. A fizikai tényezők között ott van a cukorbetegség, valamint az érrendszeri problémák is. A legjobb ha azonnal andrológushoz fordul hogyha impotencia jeleit észleli, hiszen minél hamarabb észreveszik a problémát annál könnyebb lesz azt kezelni. Manapság az impotenciát már szinte minden esetben kezelni lehet.

Impotencia

Impotencia

A meddőséget már kezelik hormonpótlással, ha pedig valamilyen gyulladásos megbetegedésről van szó, arra vannak hatásos antibiotikumok. Ha merevedési zavarral küzd, azt is le lehet győzni bizonyos potencianövelő szerekkel, amelyeket az orvos felírhat. Az impotencia egy bonyolult probléma, ezért mindig érdemes utánajárni, hogy mi is áll a háttérben. Amennyiben még többet szeretne megtudni az impotenciáról, mindenképp látogassa fel weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t. Ha kérdéseket szeretne feltenni nekünk, erre is van lehetőség, csak vegye fel a kapcsolatot bátran ügyfélszolgálatunkkal az info@boc.hu e-mail címre írva, vagy tárcsázza a +36 30 870 74 27 telefonszámot.