Az eredeti házi szörp

Szervezetünk egészségének megtartása érdekében fontos, hogy naponta gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről. Ha nem szeretjük annyira, csak a tiszta vizet inni, a teákért nem vagyunk oda, a bolti üdítőkre, pedig nem akarunk vagyonokat elkölteni, és tartózkodunk a bennük lévő színező anyagoktól, tartósítószerektől, valamint a rengeteg cukortól, készítsünk házilag üdítőitalokat.

[wp_ad_camp_1]

A házi szörp készítésébe, belevonhatjuk a gyerekeket is, így már kiskorukban hozzászoktathatjuk őket, az egészséges életmódhoz, mivel szokásaikra, a szüleik vannak leginkább kihatással. Rájuk bízhatjuk a hámozást, a nagyobbakra a darabolást. A munka folyamán egy tartalmas időt tudunk velük eltölteni. Kombináljuk a gyümölcsöket, zöldségeket, és a fűszereket. Előbb utóbb meg fogjuk találni a családnak leginkább ízletesebb kombinációt.

Házi szörp

Házi szörp

Ha van otthon gyümölcscentrifugánk, azzal könnyen készíthetünk bármilyen gyümölcslevet. Használjunk hozzá szezonális gyümölcsöket, hisz ezek egészségesebbek, finomabbak és árban is kedvezőek. Olyan gyümölcsöket válasszunk, melyek a család kedvencei, így biztosabban el tudjuk vele érni a kívánt sikert. A kipréselt levet, öntsük fel még annyi vízzel, mivel töményen a fogyasztásuk nem ajánlott, puffadást és hasmenést okozhat. Ezt a gyümölcsös vizes levet, ízlés szerint édesíthetjük mézzel, vagy a frissebb hatás érdekében, feldobhatjuk gyömbérrel, mentával, citromfűvel, bazsalikommal, zsályával, vagy épp amit otthon találunk.

Használhatunk a gyümölcsök mellé zöldségeket is, például sárgarépát, paradicsomot vagy uborkát. Ezek a szörpök lehűtve a legkiválóbb nyári hűsítő italaink lesznek, feltöltjük velük szervezetünket vitaminokkal, és nem lesz erőltetett a napi kellő mennyiségű folyadék elfogyasztása sem.