Az ázsiai kontinens jellegzetes állatai

Ha valaki egy olyan kontinensre szeretne ellátogatni, amelynek növény- és állatvilága hihetetlenül gazdag és változatos, ha olyan helyre szeretne elmenni, ahol mindenféle éghajlat megtalálható, akkor az illetőnek nincs is más dolga, minthogy összepakol és Ázsia felé veszi az irányt.

[wp_ad_camp_1]

Ezen a kontinensen bőven akad látnivaló, éppen ezért garantáltan egy életre szóló élményben lesz része annak, aki vállalkozik erre az igencsak hosszú útra. És hogy miért érdemes pont ezt a földrészt választani? A következőkben röviden összefoglaljuk, milyen állatokat tekinthet meg élőben az a bátor világjáró, aki alaposan körülnéz Ázsiában. Mivel óriási földrészről van szó, a területén bőven találunk hatalmas hegyeket, esőerdőket, sztyepp területeket, valamint sivatagos részeket is. A szibériai fenyőerdőkben például olyan igazi túlélő madárfajok tartózkodnak, mint a császármadár, a vörösnyakú lúd, a siketfajd, az éjszaki szajkó, vagy a csonttollú. Szibériában számos védett állat is él, amelyekre azonban sajnos még napjainkban is gyakran vadásznak. Ebben a kategóriába sorolható többek között a coboly is, amelyet gyönyörű, vastag bundája miatt üldözik az emberek. Szintén kihalófélben vannak már a szibériai tigrisek is, esetükben azonban egyre rosszabb a helyzet, az orvvadászokat ugyanis egyszerűen képtelenség megállítani, így évről évre egyre kevesebben vannak.

Coboly

Coboly

Ázsia állatvilága hihetetlenül színes. A nagy termetű büszke állatok, az aprócska rágcsálók, a különleges madárfajok, a folyami delfinek, a repülőgyíkok és a repülőbékák, valamint a kockás pitonok egyaránt megtalálhatóak. Ázsia dél-keleti, szubtrópusi klímájú területén akár az imádni való pandákat is megtekinthetjük, nem is beszélve rokonaikról, a vörös macskamedvéről. Az esőerdők egyik őshonos lakója a majomevő sas, amely a második legnagyobb sas a világon. Nem véletlenül kapta ezt a nevet, ez a sasfajta ugyanis valóban makikkal táplálkozik.