Az avokádó jótékony hatásai

Az avokádót sokan a világ egyik legjobb zöldségének vagy éppen gyümölcsének tartják. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és nagyon sokféleképpen fogyasztható. Ehetjük édesen vagy sósan is. Készíthetünk belőle krémet, salátát, fagylaltot, de sok egyebet is.

[wp_ad_camp_1]

Igazán ízletes bárhogyan is fogyasszuk, de ezen felül számos további jótékony hatása miatt is érdemes rendszeresen enni belőle. Az avokádó hatása mindenki számára megismerendő. Igazából nem is lehet az mondani, hogy szimplán a hatása, hiszen annyi mindent tud, hogy itt már hatásokról lehet beszélni. A szervezet több részén is kifejti pozitívumait. Fogyasztásával például csökkenthető a rossz koleszterinszint, de mindeközben nem csökken a jó koleszterinnek a szintje. Ezzel pedig hozzájárul a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez. Emellett kiválóan alkalmazható alultápláltság vagy túlsúly esetén, hiszen rendbe teszi az étvágyat és hatékonnyá teszi a tápanyagok felszívását.

Avokádó

Avokádó

Az avokádó javítja az agyműködést is, hiszen növeli a vérellátást a prefrontális cortex területén. Az Alzheimer-kór is meggátolható a rendszeres fogyasztásával. Magas folsavtartama miatt ajánlott a kismamáknak is, hiszen fogyasztásával a magzati rendellenességek is megelőzhetők. De javítja a szem egészségét, és a rákos megbetegedések kialakulásának megelőzésében is szerepet játszhat. Mindez annak köszönhetően, hogy rengeteg vitamin és ásványi anyag található. A teljesség igénye nélkül ide sorolható a magnézium, a kalcium, az A-, B-, C-, E- és D-vitamin egyaránt. Egyébként akár külsőleg is alkalmazható, hiszen a bőrre is kizárólag jótékony hatásokkal bír. Hidratáló, tápláló és regeneráló, és az érzékeny bőrűek is használhatják. Így mindenképpen ajánlott az avokádó rendszeres fogyasztása, ha finomat és egészségeset szeretnénk enni. Ennek a szuperélelmiszernek az evésével nemcsak a gyomrunkat, de a tápanyag-raktárjainkat is megtölthetjük.