Az autón lévő felületi rozsda eltávolítása

Az autó egyik legnagyobb ellensége kétségkívül a rozsda. Az egyik probléma az esztétika, azonban ez a kisebb gond, hiszen minél inkább elterjed, a szerkezet annál jobban elgyengül. Ráadásul csökken az autó értéke is, ami eladás során komoly problémát jelent. Éppen ezért érdemes felvenni a harcot a rozsdával szemben.

Az autón megtalálható rozsda eltávolítása kapcsán bővebb információkért katt ide! Korábban szinte minden autón megjelent a rozsda, azonban ma már láthatóan sokkal jobba helyzet. Na, de mi ennek az oka? Ahhoz, hogy a rozsda kialakuljon idő kell. Pár évtizeddel ezelőtt pedig jellemzően idősebb autók járták az utakat. Az évek során sokat javult ez a tendencia. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalabb autók kisebb eséllyel kezdenek rozsdásodni. Ezenkívül a rozsdásodás visszaszorítása többek közt a korrózióvédelem fejlődésének is az oka. Az autógyárak manapság jóval strapabíróbb autókat készítenek, amelyeket korrózió elleni védő réteggel is bevonnak. A rozsda ennek ellenére is megjelenhet. A leggyakoribb ok, ami miatt megjelenik a rozsda, hogy az autón marad a sós latyak és a sáros hó.

Felületi rozsda

Felületi rozsda

Ha az autón már megjelent a rozsda, akkor mielőbb tenni kell ellene. Ha mindössze egy kisebb rozsdafoltot talál az autón, akkor sem érdemes megnyugodni, hiszen a rozsda hamar képes terjedni. Ehhez mindössze egy kis nedvességre és oxigénre van szükség. A legjobb módszer, ha a rozsda eltüntetését szakemberre bízza, ugyanakkor otthoni módszerekkel is lehet próbálkozni. Ehhez rozsdaoldó spray, drótkefe és rongy szükséges. Az viszont fontos, hogy óvatosnak kell lenni, mivel a drótkefe durva anyagával könnyű megsérteni a fényezést. Érdemes a rozsda eltávolítást jól szellőző helyen elvégezni, sőt egy szűrőmaszk használata is jó ötlet hogy a rozsdapor ne jusson be a légutakba.