Az Apple új Macbookjai

Az Apple idén ősszel tartotta második bemutatóját, ahol ezúttal nem a hordható kütyüké volt a főszerep, hanem a megújított Macbookokon, illetve az Apple TV-n is vannak némi változások. Szeptember 7-én még az iPhone 7 és az Apple Watch volt a nagy szenzáció, most mindenki a Macbookokra szegezi figyelmét.

[wp_ad_camp_1]

Egy nappal az Apple bemutató előtt a Microsoft is újdonsággal készült, és nemcsak a Surface Book új változata lett erősebb, hanem egy iMac-hez hasonló számítógépet is piacra dobtak. Ami az Apple TV-t illeti, a készülék már több mint 8000 applikációval rendelkezik, ebből pedig 2000 játék játszható, az év vége felé pedig már a Minecraft is elérhető lesz. A videó kategóriában 1600 applikáció érhető el, így végtelen sok filmet, illetve sorozatot lehet már megtekinteni. A TV App célja, hogy az összes felületről és videóappból beszívja a tartalmakat, például az iTunes-ról, vagy éppen a Netflixről. Az App kategóriába rendezi ezeket a tartalmakat, így könnyen meg tudjuk keresni azokat egy egyesített adatbázisban. Ha egy új appot próbálnánk ki, akkor rögtön be is léptet fiókunkba telepítés után, így azonnal frissül a kínálat is.

Apple

Apple

Ez az app elérhető iPad-en és iPhone-on is, így akár útközben is gyorsan megnézhetjük kedvenc sorozatunk legújabb epizódját. A Siri segítségével pedig tudunk keresgélni akár hangparancsokkal is. A szolgáltatás továbbá új funkcióval is bővül, mégpedig azzal, hogy meccs közben is tudunk az Apple TV-n keresztül tweetelni, hiszen megjelenik egy oldalsó menü, és tudunk csetelni, posztolni, mindeközben pedig az adás megy tovább. Az új MacBook Pro új dizájnnal fog rendelkezni, verziója 13, illetve 15 colosak lesznek, és két színben fog megjelenni: szürkében, illetve ezüstben. A Macbook Pro az eddigi legvékonyabb és legkönnyeb, hiszen vastagsága mindössze 14,9 milliméter.