Az amerikai bulldog nagyszerű házőrző és családtag

Az amerikai bulldog a maga nemében az egyik legjobb őrző-védő kutya. Mindez olyan tulajdonságainak köszönhető, mint a közép-nagy termete, atletikus alkata, hatalmas ereje, gyorsasága és nehéz súlya.

[wp_ad_camp_1]

E három utóbbinak köszönhetően, ha nekilendül, akkor igazi átütő erővel mozog. És nem habozik megvédeni a családját, gazdáit és azok vagyontárgyait. Mindezek ellenére azonban soha nem rosszindulatú, így gazdája megbízhat benne. Sőt, akár egy család számára is megfelelő házi kedvenc, hiszen a gyerekekkel szemben is nagyon türelmes és elnéző. Természetesen mindehhez megfelelő oktatás és gazdai hozzáállás szükséges. Mint minden kutyát, úgy az amerikai bulldogot is ki kell képezni. Aktív természete miatt, nagyszerű játszótárs is lehet a gyerekek számára, azonban pont emiatt nem való olyanoknak, akiknek nincs idejük vele foglalkozni. Jó, ha sokat lehet kint a szabadban, és ha van udvarunk a számára. Ennek ellenére akár lakásban is tartható, de ez esetben hosszú sétákat kell tenni vele. Rövid szőre miatt azonban nem kell attól tartani, hogy tiszta kutyaszőrös lesz a ház.

Amerikai bulldog

Amerikai bulldog

Rövid szőre mellett jellemzik nagy és erőteljes, doboz formájú feje, szabályos elrendezésű, nagy és erős fogai. Ezen felül teste erőteljes és robusztus, meglehetősen széles kutya. A hasa mérsékelten felhúzott, háta pedig rövid és mérsékelten ívelt. Az amerikai bulldog lábai kiegyensúlyozottak és erősek, a mellsők egyenesek és meglehetősen izmosak, a hátsók pedig mérsékelten szögeltek és párhuzamosak. Színüket tekintve általában fehérek különböző színes foltokkal, de lehetnek akár teljesen fehérek is, vagy teljesen sárgák, barnák vagy csíkosak, de ezeknél is kell, találjunk rajtuk néhány fehér foltot! Láthatjuk tehát, hogy miért is olyan nagyszerű az amerikai bulldog.