Az ajándékozás nehézségei

Lassan ismét nyakunkon vannak az ünnepek, közeledik a nagy tumultus, az óriási sürgés-forgás ideje, amikor mindenkinek az a legnagyobb gondja, hogy mivel lepje meg a szeretteit! Elsőre talán nem is tűnik olyan nehéz kérdésnek, már csak azért sem, mert sokaknak már megvannak a maguk kis „jól bevált” ajándékaik és évről évre ezekkel örvendeztetik meg a környezetüket.

[wp_ad_camp_1]

Azonban érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon tényleg van-e olyan ember a világon, aki minden évben egy új pár zoknira, egy nyakkendőre vagy egy mikulás-sapkára vágyik? A helyzet az, hogy csak akkor tudunk megfelelő módon megajándékozni valakit, ha valamennyire már ismerjük. Hogy mit jelent az, hogy „megfelelő módon”? Nagyon egyszerű: az ajándékozással elvileg az a célunk, hogy örömet okozzunk a másik embernek. Ehelyett mit csinálunk inkább gyakran? Ugyanazokkal a megszokott dolgokkal traktáljuk a kedves ismerősöket és családtagokat évről évre! Persze, ott van a másik, szintén hibás opció, amikor olyasmivel lepünk meg valakit, amire mi magunk vágyunk! Ha például valaki imádja az elektronikai kütyüket, akkor nagy eséllyel még a kilencven éves dédnagyi is egy okostelefont fog kapni tőle karácsonyra!

Ajándékozás

Ajándékozás

Az ajándékozás titka nem abban rejlik, hogy mennyi pénzt fektetünk bele az adott tárgyba, sőt, még csak nem is kell feltétlenül valamilyen hasznos dolgot vásárolnunk, a legtöbb ember ugyanis képes örülni egy kedves kis apróságnak is, egy játéknak, egy dísztárgynak, egy könyvnek vagy bármi olyasminek, ami valamilyen módon kötődik esetleg az illető hobbijához vagy szenvedélyéhez!

Mielőtt tehát sorban állnánk az áruházban az ünnepi láztól átfűtve, gondoljuk meg jól, mit tudunk a szeretett személyről, akinek szeretnénk örömet okozni? Mit szeret? Mi érdekli? Mi az, ami igazán jókedvre deríti? Ha ezekre a kérdésekre már ismerjük a választ, akkor szinte biztos, hogy nem fogunk rosszul választani!