Autószőnyegek széles választékban

A hűvös, gyakran esős őszi időszakban elkerülhetetlen, hogy az ember cipője vizes, sáros legyen, esetleg falevelek is rátapadjanak a lábbelire.

[wp_ad_camp_1]

Autószőnyegek nagy hasznunkra lehetnek az autóban. Ha nincs autószőnyegünk, akkor az autó takarítása jóval időigényesebb és fárasztóbb folyamat lesz, mint amire számítottunk. A latyakos, esős időszakban, amikor falevelekkel van tele a nedves járda, valamint a havas téli évszakban elkerülhetetlen, hogy a lábbelinkre különféle anyagok tapadjanak. A víz, hó, jég és a levelek a cipőnkről aztán az autóba kerülnek. Ha rendelkezünk autószőnyeggel, akkor jóval egyszerűbb lehet a takarítás, bár ez attól is függ, hogy milyen típusú anyagból készült. Manapság elsősorban a gumiból készült autószőnyegek nagy előnye, hogy akár egy slaggal is könnyedén letakaríthatók. A textilből készült autószőnyegek tisztítása sokkal macerásabb, mivel tovább tartják magukban a szennyeződéseket és mosásuk, valamint szárításuk is több időt vesz igénybe, mint a gumiból készültek.

Autószőnyeg

Autószőnyeg

Az autószőnyegeket nem csak anyaguk szerint lehet csoportosítani, de aszerint is, hogy univerzálisak vagy méretpontosak-e az autótípusokhoz. Az univerzális típusok a legtöbb autótípushoz passzolnak, kialakításuk olyan, hogy a szélein található perforáció mentén méretre lehessen vágni őket. A méretpontos autószőnyegek kifejezetten bizonyos autótípushoz készülnek. Hátrányuk, hogy csak bizonyos autótípusokba valók, viszont ez az előnyük is, hiszen a megfelelő autótípusba precízen illeszkednek, hiszen az autó belsejéhez mérten lettek kialakítva. Az alkatreszek.hu weboldalon megtalálja a széles választékot és a feltüntetett telefonszámon bővebb információkat is megtudhat a webáruház munkatársaitól.