Ausztria legszebb régiói

A Közép-Európában található Ausztria teljesen szabadon helyezkedik el, és a németül beszélő ország túlnyomó részét az Alpok borítják. Mint ilyen, Ausztria nagy része hegyvidéki, és számos alpesi völgy, tó, bájos falu és város helyezkedik el szétszórtan az ország számos régióin, területein, amelyekről most több információt tudhat meg.

[wp_ad_camp_1]

Az ország legkeletibb régiója, Burgenland Magyarországgal határos és a régió nagyon népszerű célpont mind a helyiek, mind a turisták számára egyaránt, az összes csodálatos táj és a látnivalók sokfélesége miatt. Például a gyönyörű Neusiedel-tó nagyon festői látvány, és Ausztria legnagyobb tavánál bájos kisvárosokat, például Rust-ot és Neusiedel Am See-t is, ahol fantasztikus madármegfigyelésre és rengeteg szórakoztató vízisportra van lehetőség. Ezen felül különféle borászatok és festői szőlőskertek is megtalálhatóak itt, amelyeket szintén érdemes meglátogatni.

Karintia

Karintia

Karintia az ország déli részén Olaszországgal és Szlovéniával határos, és ez a hegyvidéki térség az északi Alpok és a déli Karawanken hegység között fészkel. A régió számos gyönyörű alpesi völgynek és számtalan csillogó tónak ad otthont. A terület tökéletes lehet a szabadtér szerelmeseinek, hiszen van lehetőség kirándulni vagy sziklára mászni a hegyekben, úszni vagy vitorlázni a tavakban, vagy akár síelni is lehet a hegyek felső részén Gerlitzenben, Nassfeldben és Turrachban, amelyek mind népszerű síközpontok. Mivel a terület nagy részét az Alpok borítják, a salzburgi régiót valóban könnyebb felfedezni, mivel a csillogó alpesi tavak a buja völgyek és a csodálatos hegyek között helyezkedik el. Salzburg egy elegáns város ebben a régióban, amely híres a Muzsika hangja című film miatt, hiszen ez a város szolgált a film forgatási helyszínéül.