Aprítson fát gyorsan és egyszerűen láncfűrésszel!

Ha szeretne fát aprítani, arra a legmegfelelőbb eszköz a láncfűrész. A fejsze is hatásos eszköz, azonban nagyobb mennyiségű fa kivágása esetén, különösen, ha vastagabb rönkökről van szó, érdemes inkább a láncfűrészt választani. Az alábbiakban eláruljuk milyen típust célszerű választani!

Láncfűrész a legideálisabb eszköz a fa feldarabolására. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen típust választ. Ma már hatalmas kínálat áll rendelkezésre, így nem könnyű kiválasztani a megfelelő terméket. A faiparban dolgozók esetében nem kérdés, hogy az igazán nagy teljesítménnyel rendelkező, komoly gépeket célszerű választani. Aki viszont mindössze néhány alkalommal használja a láncfűrészt, annak nem szükséges a legmodernebb, legprofibb láncfűrészt megvásárolni, hiszen így a láncfűrész teljesítménye kihasználatlan marad, ráadásul jóval drágábban tudja megvásárolni. A láncfűrész kiváló munkaeszköz, melynek biztosan nagy hasznát veszi, különösen, ha nagy mennyiségű fát kell feldarabolnia. A láncfűrész kiválasztása során a legfontosabb, amire érdemes ügyelni, az a megfelelő teljesítmény. Nem árt tisztában lenni vele, hogy a hatékony láncfűrésszel való fadaraboláshoz legalább 2-3 Le feletti teljesítményű gépre van szükség.

Láncfűrész

Láncfűrész

Fontos kérdés, hogy milyen gyakran és hol szeretné használni a láncfűrészt. Az elektromos gépek hátránya, hogy hosszabbító kábel által működnek, így nem lehet velük akárhol dolgozni, sok esetben hosszabbító kábelekre van szükség. Ha gyakran dolgozik a telek távoli pontján vagy erdőben vág fát, akkor érdemes motor erővel rendelkező láncfűrészt választani. Ha szeretne több információt megtudni a témában vagy láncfűrészt szeretne vásárolni, akkor látogasson el a fuxtec.hu webáruházba és tájékozódjon!