Annecy, az Alpok gyöngyszeme

Amikor a legjobb úti célokat keresgéljük, akkor négy nagy dologra kell különös figyelmet fordítanunk: hogy ahová igyekszünk, ott legyen gyönyörű a táj, egy érdekes falu vagy város, amit felfedezhetünk, legyen a természetben való tevékenységekre lehetőség, na és persze a legfontosabb, hogy a szuper finom ételek várjanak ránk.

Nem minden úti cél büszkélkedhet mind ezekkel a tulajdonságokkal, de a francia Alpokban található Annecy minden egyes feltételt hibátlanul teljesít. Mindössze egy órányira található Genftől, és közel Franciaország néhány legismertebb síparadicsomához, Annecy a nyári időszakban ragyog a legtündöklőbben. Annecy egyszerűen lenyűgöző, a várakkal övezett hegyekkel, amelyek az óvárost és a Lac d’Annecy-t szegélyezik. A tó állítólag a legtisztább Európában, és a meglepően meleg vízben való fürdőzés nyáron kötelező.A vízen való kirándulást festői csónakázással vagy kajak bérlésével is megtehetjük, vagy gyalogosan is bejárhatjuk a tó partját, hogy gyönyörködhessünk a hely szépségében.

Annecy

Annecy

Annecy óvárosa lenyűgöző, a régi utcákat Velencére emlékeztető, mesébe illő csatornák szelik át. Akik esetleg kézzelfogható emlékekkel térnének haza, azok is elégedettek lesznek, hisz a vásárlási lehetősége száma szinte végtelen. Akárcsak a látnivalók, melyek végigjárni még egy teljes hét is kevés. Azonban ha itt járunk, akkor vétek kihagyni a Château d’Annecy-t, a  XII. században, a genfi grófok által épített várat, és persze az Église St.-François-t, a Szent Ferenc-templomot, amely a barokk építészet egyik kimagasló remekműve. Ha Franciaország, akkor elsőként a finom italok és a felejthetetlen ételek ugranak be legtöbbünknek és Annecy-ben ezt tudják is jól a helyiek. Rengeteg első osztályú éttermet és finom cukrászdát találhatunk, amelyeket nyaralásunk alatt kötelező végiglátogatni.