Amit nem szabad kihagyni, ha Isztambulban jársz

Törökország igazán népszerű célpont a turisták számára, hiszen kulturális, gazdasági és művészeti szempontból is vonzó. Mindennek központja természetesen Isztambul, az a város ami minden ember számára tartogat valami érdekeset, valamit amivel lenyűgözheti. Van pár olyan eleme, melyet egyszerűen nem szabad kihagyni, melyet mindenképpen látni kell, ki kell próbálni, ha Isztambulban járunk.

[wp_ad_camp_1]

A helyi konyha szigorúan kötelező. A kulináris világ feltérképezésének egyik remek kiindulópontja a kebab ház, a birkahúsból készült ételkülönlegességek és a különleges előételek. A kebabon kívül még érdemes a friss tengeri herkentyűk közül is válogatni, valamint a hagyományos török joghurtitalt, az ayrant is kipróbálni. Aki bírja az erős italokat, az kipróbálhatja Törökország nemzeti italát, az „oroszlántej” becenévre hallgató raki-t is.

Törökország Gőzfürdőzés nélkül nem is lehet teljes. A török vakáció kihagyhatatlan eleme a gőzfürdő, így aki csak teheti, látogasson el a Cemberlitas vagy a Cagaloglu fürdőbe, ahol masszás is igényelhető, viszont ügyeljünk arra, hogy a nemünknek megfelelő részleget válasszuk.

Isztambul Törökország

Isztambul Törökország

Isztambul az építészetről is híres, hiszen az egyik legrégebbi város Európában, számos műemlékkel. A kötelező látnivalók a Kék Mecset, a Topkapi Palota, a Szent Bölcsesség Temploma, a Cisterna Basilica, a Régészeti Múzeum, valamint a Szulejmán-dzsámi.

A nagybazár és fűszer-bazár szintén kötelező eleme a látnivalóknak. A piacok labirintusszerűek, fedettek, melyek önmagukban is látványosságnak számítanak, ahol adott a 3000 bolt és a napi 250-400 ezer látogató. Fontos viszont tudni, hogy Törökországban a kereskedők általában sértve érzik magukat, ha a vevő a portékáért nem alkudik.

Emellett az Aranyszarv-öböl és az éjszakai élet is kihagyhatatlan, így aki pihenni akar élvezheti a tengerpartot, aki pedig szórakozni, belevetheti magát az éjszakai életbe.