Amit Ibizán nem szabad kihagyni

Ibiza a bulisziget. Ide, kevéske kivételtől eltekintve, senki nem a természet szépségeiért jön. Táncolni, inni, szétrúgni a ház oldalát! Ez az igazán Ibizára kergető lehetőség. Íme, mit nem szabad kihagyni, ha már ilyesmire adtuk a fejünket.

[wp_ad_camp_1]

Ibizán a bulizás élvezi a legnagyobb prioritást, lépten-nyomon világhírű klubokat találni, de itt még a kisebb szórakozóhelyeken is világszerte ismert nevek nyomják a muzsikát a hatalmas közönség lába alá. A buli egész nap tart, ám az igazi nagy party az est leszálltával kezdődik. Nem csupán a kiváló itókák és felpörgető zenék, de a hatásos látványvilág is hozzájárul a teljesen kielégítő élményhez. Van itt minden, mi szemnek, szájnak, fülnek, testnek és a lélek gyarlóbb arcának ingere. A döbbenetes látványshowk világhírűek, éppen úgy, ahogy a világ egyik legnagyobb klubjai között számon tartott Privilege, mely Ibiza San Rafael nevű településén található. Vizi mulatságot is lehet találni, erre a legalkalmasabb a San Antonióban található El Paradiso és az Eden. Az 1973 óta működő Pacha klubot is látni kell, az övé a híressé vált cseresznye jel.

Ibiza

Ibiza

Azért a buli mellett számos egyéb csodát is felfedezhetünk, ha kibírjuk egy este a „csapatás” nélkül. Ott van például a Cafe Del Marról döbbenetsen szép látványt nyújtó naplemente. Ha Ibizán van szerencsénk járni, ezt nem szabad kihagyni, egyszer legalább búcsúzzunk a lemenő naptól a több ezer emberrel együtt aki a sétányon ugyanezért gyűlik össze. Aztán jöhet persze a koktélmámoros táncikálás. Ezen kívül számos természeti értéke van a szigetnek, ezenkívül történelmi emlékekben is bővelkedik.  Az UNESCO az egész Ibizát a Világörökség részévé nyilvánította, legalább a főváros óvárosi részét nézzük meg, ha már nappal úgysem olyan nagy szám bulizni. Ibizának egy nagy hátránya van. Drága.