Amit a vízszűrő berendezésekről tudni érdemes

A víztisztító, vagy vízszűrő berendezések a lokális ivóvíztisztításért felelősek. Általában a vízfelhasználás helyén teszik tisztábbá a csapvizet. Ugyan léteznek nagyobb, az egész ház vízszűréséért felelős tisztító egységek, de javarészt a mosogató csap alatt kapnak helyet az ivóvíztisztító berendezések. Ezek a berendezések tehát nem az egész ingatlan, hanem csak az ivó és a főző vizet teszik tisztábbá.

[wp_ad_camp_1]

A tisztított vizet egy, a mosogatóba befúrt csapocska segítségével lehet csapolni. Így biztosított az, hogy a vezetékes (szennyezett vagy kezelendő víz), ne lépjen kapcsolatba a már megtisztított vízzel. Többek között ez az eljárás garantálja a zárt láncot is, ami biztosítja a vízszűrő rendszerek sterilitását is.

A hatékony vízszűrő egységek gyakori felépítése:

 • víz betáplálás
  Itt csatlakoztatjuk a vízhálózatba a vízszűrő rendszert. Gyakori még a vízszivárgás érzékelő és nyomáscsökkentő szelep beépítése ide, hogy minél nagyobb védelmet
 • előszűrés
  Mechanikus, vagy aktívszénnel kombinált egység, ami javarészt a nagyobb szennyeződések eltávolítására és ezáltal a fő szúró egység védelmére szolgálnak.
 • fő szűrés
  Itt történik tulajdonképpen az érdemi víztisztítás. A fő szűrő egység nano, ultra, vagy ozmózis technológia szokott lenni, amelyek nagyon kicsi résméretű mechanikus szűrőegységek, valamilyen speciális elven működtetve. Ilyen például a fordított ozmózis technológia.
 • utószűrés
  Ez aktívszenes egység szokott lenni. Ezt a utószűrért íz és szagkötőnek is szokták nevezni.
 • vízvételezés
  Az esetek döntő többségében egy a mosogató befúrt speciális csapteleppel biztosítják a vízszűrő rendszer zárt láncát.
Amit a vízszűrő berendezésekről tudni érdemes

Amit a vízszűrő berendezésekről tudni érdemes

Tehát a fent látható sorrendben és összetételben szokták kialakítani a beépíthető vízszűrő rendszereket. Természetesen így szereljük be mi a víztisztító berendezéseinket a legjobb minőségű szerelési anyagokat felhasználva. Csak így tudjuk a szivárgásmentes működést és folyamatos vízminőséget garantálni ügyfeleinknek.

Víztisztító Diszkont miden, ami víztisztító…