Általános konyhai világítási típusok

A ház szinte minden helyiségében általános világítást használunk. Van viszont egy helyiség a házban, ahol mindennél fontosabb a világítás, ez pedig a konyha. Most megtudhatja, milyen lehetőségei vannak.

[wp_ad_camp_1]

Az olvasólámpa és az asztali lámpa is jó megoldás a konyhában, de mindenképpen csak kiegészítő világításként. Ez a módszer arra használatos, hogy tisztán lássunk valamit, amit csinálunk. Az általános világítás az a megvilágítás, amelyet az egész terület megvilágítására használunk, hogy segítsünk körbejárni és eligazodni meghatározott területeken és további fényforrásokon. A süllyesztett lámpák eltűnnek a mennyezetben, és segítenek megőrizni a nyitottság és a tér érzetét. Sokan azért is kedvelik őket, mert úgy tűnik, kevesebb tisztításra szorulnak. Ezen okok miatt jó választás lehet.

Konyhai világítás

Konyhai világítás

A süllyesztett lámpáknak azonban elegendő szabad helyre van szükségük a mennyezet felett a ház beépítéséhez. Ez azt jelenti, hogy a mennyezeti gerendák korlátozzák azokat a helyeket, ahol süllyesztett lámpát telepíthet. A vízvezeték és a vezetékek szintén zavarhatják a süllyesztett lámpák felszerelését, különösen, ha a konyhája az emeleti fürdőszoba alatt van. És mivel a süllyesztett lámpák a mennyezet felülete felett vannak, nem világítanak meg széles területeket. Többre lesz szükség ahhoz, hogy teljes általános megvilágítást biztosítsanak az átlagos konyhához. A felületi lámpák a kis „gomba” lámpáktól, amelyek egyetlen izzót tartanak, a 2″x4″-es fluoreszkáló lámpatestekig terjedhetnek több csővel. Mivel a felszínen vannak, nincs probléma a mennyezet épségével vagy azzal, hogy mi van a felette lévő térben. A felszíni lámpatestek is széles területet világíthatnak meg, bár egy kis izzós lámpatest nem fed le nagyon nagy területet. A felületi lámpák általában könnyebben tisztíthatók, mint a süllyesztett lámpák – csak a süllyesztett lámpatestben összegyűlő por kevésbé látható.