Allergia esetén az autó is veszélyt jelenthet

A tavas beköszöntével éledezik a természet, azonban ez nem tesz mindenkit felhőtlenül boldoggá. Ha Ön is allergiás, jobb, ha van az autóban egy működőképes pollenszűrő.

[wp_ad_camp_1]

Bővebb információk a pollenszűrő hasznosságáról ezen a linken. Egy allergiás embernek nem kell bemutatni milyen az, amikor vörös szemmel, tüsszögve, könnyezve kell a vezetésre koncentrálni. Aki pollenallergiával küzd, annak az autó egy igazi pollencsapda lehet. Vezetni azonban kell, hisz valahogy el kell jutni egyik pontból a másikba. Ha jót akar magának, akkor érdemes időről – időre kitakarítani az autót, ezzel megkímélve magát az autóban lévő portól. Egy alapos porszívózás, portörlés nem árthat. Azonban, ha biztosra akar menni, akkor a rendszert is karban kell tartani, vagyis a pollenszűrőt ki kell tisztítani. Az autó tisztásakor a klímáról, valamint a szőnyegekről sem szabad elfeledkezni, hisz ezek alatt akár penészgombák is megtelepedhetnek. Az allergiásoknak érdemes felhúzott ablakkal utazni és bekapcsolt klíma berendezéssel. Mielőtt elindulna, tíz perccel előtte indítsa be a klímát.

Allergia

Allergia

A klímaberendezés kitisztítását jobb komolyan venni, ugyanis gombaspórák is megtapadhatnak benne, elszaporodhatnak a penészgombák, valamint a rettegett legionella baktérium is megtapadhat itt. Nem hiába mondják a szakértők, hogy évente tisztíttassuk ki, ezenkívül rendszeresen nézzük át és időről – időre cseréljük a pollenszűrőket. Ezeket nem csak az allergiásoknak érdemes megfogadniuk, hanem mindenkinek, a legionella ugyanis bárkit képes megbetegíteni. Ezekkel a pár perces műveletekkel akár egy balesettől is megmenekülhet. Az illatosítók ugyan elfedhetik a dohos szagot, azonban irritálhatják a már eleve gyulladt nyálkahártyát.