Albánia története és látnivalói

Albánia egy kis ország a Balkánon, amely érdekes történelemmel és kultúrával rendelkezik. Albánia egykor Jugoszlávia része volt, de idővel a terület elszakadt a többi egykori „partnerétől”. A főváros, Tirana nagyon modern, rengeteg kávézóval és bárral, ahol az éjszakai életet élvezhetjük. Van néhány gyönyörű hegyvidék is, amely tökéletes túrázásra vagy kempingezésre!

Ez az ország meglehetősen hosszú történelmet tudhat maga mögött, kezdve az i.e. 1000-ben élt illírekkel, a rómaiakkal, akik i.e. 229 körül hódították meg őket, az egyiptomiakkal, akik i.sz. 535-ig hódították meg őket, majd jöttek a szlávok, akik az egész területet uralták egészen a 14. századig, amikor Stefan Dusan szerb király megszállta őket. Fontos kiemelni, hogy egy kultúrában és látványosságokban gazdag országról van szó, amely mindenki számára tartogat meglepetéseket. Érdemes lehet Albániát megfontolnia a következő nyaralásának vagy kiruccanásának úticéljaként és nem csak a történelme miatt. Albániában sok csodálatos dolgot lehet látni és csinálni, mint például: meglátogatni az albán Riviérát, a főváros, Tirana, Berat, amely az oszmán kori építészetéről ismert, Gjirokaster lenyűgöző történelmi emlékekkel és még sok más látnivaló várja a turistákat.

Albánia

Albánia

Ha azt hallja, hogy Albánia, mi juthat eszébe? Talán a Channing Tatummal és Jamie Bell-lel forgatott „A sas” című film, vagy talán egy szegény európai ország, ahová nem sok turista érkezik. De ez utóbbi nem teljesen igaz. Albánia egy felfedezetlen gyöngyszem! Egy gyönyörű ország, tele barátságos emberekkel és érdekes kultúrával. Jónéhány ok van, amiért fel kell kerülnie a meglátogatandó helyek listájára! Egyesek számára Albánia Európa rejtett gyöngyszeme. Nem gyakran szerepel az Európában meglátogatandó helyek toplistáján és éppen ez teszi olyan különlegessé!