Alaszka legszebb nemzeti parkjai

Ha valódi vadonra vágyik, akkor Alaszka nemzeti természetvédelmi területei és parkjai nem okoznak csalódást. Tele leírhatatlan tájakkal és olyan nyitottsággal, amely modern világunkban egyszerűen nem létezik, Alaszka a kalandorok menedéke.

Ha az összes alaszkai nemzeti parkot egyesítené, hatalmas földterülettel ez lenne az ország 14. legnagyobb állama. Kevesen vezetnek ezeken keresztül utak, ezért olyan szintű tervezést igényelnek, ami más parkok, például Yellowstone és Yosemite esetében nem létezik. Ám amikor megérkezik, akár hajóval, repülővel vagy autóval, egy érintetlen vadonba pillant, ahol az emberiség pusztán csendes látogató. Fedezze fel a gleccsereket és a vulkánokat, vagy fedezze fel azokat a vidékeket, ahol nem esik le a nap, és folyók hasítanak a vad síkságokon. A Baird és De Long hegyekkel körülvett Noatak National Preserve védi Észak-Amerika egyik legnagyobb hegygyűrűkkel körülvett folyómedencéjét. Az Északi-sarkvidéki Nemzeti Park kapuihoz kapcsolódó rezervátum az a hely, ahol a Noatak folyó erdőből tundrába torkollik.

Alaszka

Alaszka

A távoli ékszert nem könnyű elérni. Érkezhet ide hajóval vagy repülővel. Ám a látogatókat egy felejthetetlen vadon jutalmazza, amely az ország egyik legjobb pancsolási élményének ad otthont. Lebegjen a folyó mentén, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Brooks-hegységre. A II. osztályú zuhatagtól távol, menjen el egy kirándulásra a hátországba, ahol egy majdnem félmilliós karibu csorda bolyong a tundrán. Alaszka távoli Seward-félszigetén nagy mennyiségű sarki tundrát borító Bering Land Bridge Nemzeti Park az ellentétek parkja. Itt a lenyűgöző természet a régió gazdag történelmével és kultúrájával párosul. Alaszkának ez a része a kontinentális kereszteződést képviseli, amely az emberiség terjeszkedéséhez vezetett a nyugati féltekén. A látogatók ősi leleteket fedezhetnek fel, miközben felfedezik a rezervátum látványosan változatos tájait.