Alapvető feladatok, amelyeket rendszeresen el kell végezni a szeptikus tartály karbantartásához

A Környezetvédelmi Ügynökség szerint a háztartások több mint 20 százaléka nem támaszkodik települési szennyvízrendszerre, ehelyett egyéni szennyvíztisztító rendszert, vagy akár egy kis közösségi klaszter rendszert választanak a víz tisztítására. Tudva, hogy ha van szeptikus rendszere, fontos megérteni a szeptikus rendszerek működését, és ismernie kell azokat a karbantartási feladatokat, amelyeket elvégezhet, hogy meghosszabbítsa rendszere élettartamát a szivárgások és eltömődések megelőzésével.

A szeptikus rendszer elsősorban szeptikus tartályból és kimosómezőből áll, amelyeket egy sor csövek kötnek össze, amelyek az otthoni szennyvízelvezető vezetéktől a tartályon keresztül a kimosómezőig vezetnek. Ha a szeptikus rendszert megfelelően karbantartják, a tartály 15-40 évig, míg a kimosómező több mint 50 évig használható. Ügyeljen arra, hogy folyamatosan kövesse ezeket a fontos karbantartási feladatokat, hogy a szeptikus rendszer a lehető leghosszabb ideig egészséges és működőképes legyen. Az egyik legfontosabb feladat, amelyet körülbelül két-öt évente egyszer el kell végeznie, a szeptikus tartály szivattyúzása. Az, hogy kétévente vagy ötévente kell-e szivattyúztatnia, valóban a tartály méretétől, a házban élők számától és a szeptikus rendszerbe kerülő hulladék típusától függ.

Szeptikus tartály

Szeptikus tartály

Például egy szemétszállítással felszerelt otthon nagyszerű, ha kommunális szennyvízelvezető rendszerhez csatlakozik, de ezek a készülékek jelentősen megnövelhetik a szeptikus rendszerbe áramló szilárd hulladék mennyiségét, ami gyakoribb szivattyúzást eredményez. Általában körülbelül 65 ezer forinttól 250 ezer forintba is kerülhet a szeptikus tartály szivattyúzása, bár ez a tartály méretétől és helyétől függ. Rendszeresen járja körbe a szeptikus rendszert, és ügyeljen a tartály körüli területekre, ahol a fű lényegesen dúsabb vagy sűrűbb, mint az udvar más részein.