Aki sok tejet iszik okosabb lesz?

Ma már folyamatosan egyre meglepőbb kutatások látnak napvilágot, a tudósok olyan dolgokra derítenek fényt mely egy átlag embernek az eszébe sem jutott volna. Legújabban azt mutatták, hogy azon nemzetek lakói között, akik több tejet fogyasztanak, több Nobel-díjassal is büszkélkedhetnek.

[wp_ad_camp_1]

A New England Journal of Medicine-ben a tavalyi év folyamán megjelent egy tanulmány miszerint komoly összefüggés van egy adott nemzet csokoládéfogyasztási szokása és a Nobel-díjasok száma között. A tanulmány készítője állítja, hogy a csoki flavonoid-tartalma hatékonyan erősíti az agyat. Ezen a meglepő kijelentésen természetesen el is gondolkozott jó pár kutató, tudós, ám közben rájöttek arra, hogy a csokoládét gyakran keverik a tejjel, tehát nem kizárt, hogy a lakosság tej, illetve tejtermék-fogyasztási szokása játszik nagyobb szerepet a Nobel-díjak elnyerésében.

Mindezek után egy felmérést végeztek, tehát az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet 2007-es adataiból 22 ország tejfogyasztási szokásait vizsgálták meg és vetették össze a csokoládé-teória által közölt információkkal, mely által jelentős összefüggést találtak a tudósok a kutatás végén.

Tejivás

Tejivás

Az talán köztudott, hogy a legtöbb Nobel-díjat Svédország adta a világnak, azaz minden tízmillió emberre jut 33 díjazott. Az persze biztos is, hogy a svédek fogyasztják a legtöbb tejterméket a világon, avagy fejenként 340 kilogrammot minden évben. A svájciak ehhez képest évente 300 kilót fogyasztanak és náluk így csupán 32 Nobel-díjas jut minden tízmillió lakosra. A tej-skála másik végén Kína áll, ahol eddig a legkevesebb ember nyerte el ezt az elismert díjat, és bizony itt fogy a legkevesebb tejtermék is, tehát évente minden lakos csak 25 kilónyit.

Nem tudni, hogy a tej valóban ilyen csodával bír-e, az viszont igaz, hogy a tejben sok a D-vitamin, ami kifejezetten jó hatással van az agyra, tehát tessék sok tejet és csokit fogyasztani, ha a Nobel-díjra pályázik.