Akár meddőséget is okozhat a PCOS!

A policisztás ovárium szindróma ma a világon minden 7-15. nőt érint. A sokszor rendkívül kellemetlen tünetekkel járó hormonális megbetegedés gyakorlatilag bármely életkorban megjelenhet, viszont a fogamzásgátló szedése gyakran elfedi az akár meddőséget is okozó problémát.

[wp_ad_camp_1]

A PCOS gyakori megbetegedés, és a petesejtérés zavarai mellett férfihormon-túltermelődéssel szokott párosulni. Mindezek következményeként menstruációs zavarok jelentkezhetnek, és különféle anyagcserezavarok is jellemzik a páciens mindennapjait. A betegséggel küzdők körében gyakori a fokozott szőrnövekedés, és a pattanásos bőr. A magas vérnyomás elhízással, és részben ennek következményeként szív-, és érrendszeri megbetegedésekkel, cukorbetegséggel jár együtt.

Pcos

Pcos

A felismerés éppen úgy nehézkes lehet, mint a kezelés, hiszen komplex szakorvosi munkára van szükség ahhoz, hogy sem a gyermekvállalás, sem a nőiség megélése a mindennapokban ne okozzon a jövőben problémát. A Belvárosi Orvosi Centrum csapata remek választásnak bizonyul ahhoz, hogy egyszerre élhessen endokrinológus, nőgyógyász, bőrgyógyász által kínált szolgáltatásokkal. Nem ritka, hogy pszichológus segítségére is szükség van, de a fogyáshoz és az életmódváltáshoz a dietetikus munkája is gyakran nélkülözhetetlen. Vegye fel a kapcsolatot klinikánkkal a +36-30-870-7427-es, vagy a +36-30-372-6832-es telefonszámon, és kérjen időpontot szakembereinkhez! A fővárosban, könnyű megközelíthetőséggel várja klinikánk a Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház 2. emeletén. A PCOS olyan megbetegedés, mely nem csak a gyermekvállalás, de az életminőség javítása, és a magabiztosság megteremtése érdekében is mindenképpen figyelmet érdemel. Forduljon hozzánk bizalommal, létezik megoldás problémájára!