Ajánlott cukorbevitel: Mennyit kell naponta fogyasztani?

Az Egyesült Államokban az átlagos ember körülbelül 17 teáskanál, vagyis 71,14 gramm cukrot visz be a szervezetébe naponta, ami messze meghaladja az ajánlott határértékeket. Egy gramm cukor tartalmaz körülbelül 4 kalóriát, ami azt jelenti, hogy sokan naponta 270 kalóriát fogyasztanak csupán cukorból. Az emberek néha a cukorból származó kalóriákat „üres kalóriának” nevezik, mert nem biztosítanak tápanyagokat.

[wp_ad_camp_1]

Túl sok cukor fogyasztása megnövelheti a személy egészségügyi kockázatait, beleértve a súlygyarapodást, az elhízást, a magas vérnyomást, a 2. típusú cukorbetegséget, a szívbetegségeket, a májbetegséget és a fogszuvasodást. A diszkrecionális kalóriák olyanok, amelyek megmaradnak, ha valaki eleget tesz a napi táplálkozási igényeinek. Az a személy, aki a nap folyamán kalóriát fogyasztott a magas tápanyagból származó élelmiszerekből, ezt az extra kalóriatartalmat felhasználhatja a cukros vagy zsíros ételekre. Az American Heart Association (AHA) azt ajánlja, hogy a cukros élelmiszerek egy személy napi kalória-támogatásának legfeljebb felét foglalják magukban.

Cukor

Cukor

Ez az adat férfiak, nők és gyermekek esetében eltér. Az AHA irányelvei szerint a legtöbb embernek naponta több mint 150 diszkrecionális kalóriát kell fogyasztania. Ez 38 g vagy 9 teáskanál cukrot jelent. A nőknek naponta több mint 100 diszkrecionális kalóriát kell használniuk a cukorra. Ez körülbelül 25 g vagy 6 evőkanál cukor. A cukorbetegség megnehezíti a szervezet számára a glükóz hatékony használatát. Mivel a szervezet mind a természetesen előforduló, mind a hozzáadott cukrot glükózzá alakítja át, a cukorbetegeknek figyelniük kell a teljes cukorbevitelüket. A cukorbetegnek rendszeresen ellenőriznie kell a vércukorszintet annak érdekében, hogy biztonságos tartományban legyen. Ez a tartomány kissé változik személyenként.