Afrika legszebb országai

Afrika a Földön a második legnagyobb és a második legnépesebb kontinens, és nem csupán a szafari, a tengerpartok és a piramisok otthona. Az 54 szárazföldi ország és szigeti nemzet mindegyike saját történelemmel, örökséggel és kultúrával büszkélkedhet, és részben ez teszi az Afrika körüli utazást olyan lenyűgözővé.

[wp_ad_camp_1]

A kontinens délnyugati részén elhelyezkedő Namíbia Afrika egyik legkevésbé lakott országa. Ennek oka az, hogy nagy részét száraz, elhagyatott táj és a végtelen Namíb-sivatag alkotja. A korábban német kolónia csak 1990-ben nyerte el függetlenségét Dél-Afrikától, így némi gyarmati korszakból való építészet még mindig látható fővárosában, Windhoekben. A legtöbb ember azonban ragyogó nemzeti parkjait látogatja meg, amelyek lélegzetelállítóan gyönyörű tájak és hihetetlen vadvilág otthonai. Régóta népszerű turisztikai célpont Tunézia is, ami Algéria és Líbia között az észak-afrikai partvidékén található. Mesés meleg időjárása, hívogató partjai és jól fejlett idegenforgalmi iparának köszönhetően sok európai jön ide, hogy pihenjen az arany homokos parton, és ússzon a tengerben. Tunéziában sokkal több van, mint csupán a nap, a tenger és a homok: az ország tele van az évezredek óta lenyűgöző régészeti lelőhelyekkel.

Algéria

Algéria

Ennek oka az, hogy a történelem folyamán szinte mindenki uralkodott itt, a karthaginusoktól, a rómaiaktól és az oszmánoktól kezdve az arabokig, később pedig a franciákig. A kontinens legmagasabb hegységének és a Nílus forrásának otthont adó Uganda szintén Afrika legnagyobb tavával határos. Noha turisztikai ágazata és infrastruktúrája a szomszédos Kenyával és Tanzániával összehasonlítva meglehetősen fejletlen, ez látványos tájait még izgalmasabbá teszi. Uganda, amelyet hosszú ideje figyelmen kívül hagytak a kontinens látogatói heves és tragikus múltja miatt, lassan visszanyeri az Afrika gyöngye címet.