A zuhanykabinok hatékony tisztítása

Az üveg zuhanykabinok és falak a modern fürdőszobák üvegszálas vagy tömör csempefalait váltották fel. Modern nyilatkozatot tesznek mindaddig, amíg szappanmaradékkal vagy keményvizes foltokkal nem vonják be őket. Bár vannak olyan kereskedelmi tisztítószerek, amelyek ígéretet tesznek arra, hogy továbbra is csillognak miattuk a zuhanykabinok, néhány kamrából származó kellékkel, tisztítóeszközökkel és rendszeres rutinnal megőrizheti a legjobb megjelenésüket.

Ideális esetben a zuhanyajtókat – üvegből és akrilból is – minden zuhanyozás után meg kell tisztítani. Gyors fröccsentés egy kis tisztítószerrel nagyon megkönnyíti a heti alaposabb tisztítást. Ha hagyjuk, hogy szappanhéj halmozódjon fel az ajtókon, a tisztítás sokkal időigényesebb és nehezebb. Öntsön egy csésze desztillált fehér ecetet egy mikrohullámú sütőben használható edénybe, és melegítse 30–45 másodpercig. Öntsük a meleg ecetet egy spray-palackba. Adjon hozzá néhány csepp mosogatószert. A zuhanykapu tetejétől kezdve erősen ködösítse el a területet. Hagyja az oldatot legalább öt percig hatni. Ismét, kezdve az ajtó tetejétől, dörzsölje át az ajtókat szivaccsal. Öblítse le vízzel az ajtókat. Szárítsa meg az ajtókat mikroszálas kendővel. Bár soha ne használjon súrolószivacsot vagy csiszolókefét az üvegajtókon, a szárítólapok enyhén dörzsölnek, és segítenek eltávolítani a szappanmaradványok kemény foltjait.

Zuhanykabin

Zuhanykabin

Az igazán makacs keményvizes foltokhoz használjon egy kis szódabikarbónát egy szivacson a foltok dörzsöléséhez. A szódabikarbóna gyengéd csiszoló hatása nem karcolja meg az üveget. A citrom nem annyira savas, mint az ecet, de kellemesebb illatú, és megtisztítja az üveget, ha kicsit több zsírt ad hozzá. Ismét ne használjon citromlevet, ha természetes kő zuhanypadlója van. A citromlé nem olyan savas, mint az ecet, de jobb az illata és tisztító ereje van. Próbálja ki ezt a könnyebb szappanhéj-felhalmozódás esetén.