A zöld kardamom áldásos hatásai

A zöld kardamom jótékony hatásairól már nagyon régóta tudunk, ugyanakkor a legújabb kutatások ezt meg is erősítették. Ez a különleges fűszer a világ harmadik legdrágább fűszere. Elsősorban a szív számára hasznos a fogyasztása, ugyanakkor számos egyéb jótékony hatással is rendelkezik, ami miatt javasolt gyakori fogyasztása.

[wp_ad_camp_1]

Zöld kardamom a világ egyik legősibb fűszere, mely komoly elismerésnek örvend. Ma már a kutatók is rengeteget dicsérik ezt a fűszert, jótékony hatásai miatt, melyeket a kutatók is bizonyítottak. A zöld kardamomot méltán nevezik a fűszerek királynőjének. Több szempontból is kiváló fűszer, amit érdemes fogyasztani. Mivel zsírégető hatással is rendelkezik, ezért a fogyókúrázok számára is igazán hasznos. Sokan arról számolnak be, hogy a hasi zsírpárnák ellen nagyon hatékony. Egy tanulmány arra is rámutatott, hogy a vérben lévő vérlemezkék száma megnő a kardamom fogyasztás hatására, valamint a glükózzal szembeni tolerancia is emelkedik. Abban az esetben, ha zsírban vagy szénhidrátban gazdag étrend szerint étkezik, akkor kifejezetten érdemes kardamomot fogyasztani!

Kardamom

Kardamom

Ezenkívül a kardamom oldja a szorongást és ellazítja az idegeket. Kiváló idegnyugtató és az érzelmi jólétet is támogatja. Indiában különösen nagy becsben tartják ezt a fűszert. Amolyan természetes antidepresszánsként használják. A kardamom fogyasztása a memóriára is nagyon jó hatással van és az érzékeket is élesíti. Ha beépíti étrendjébe a kardamomot, akár kapszula formájában, akkor hamar meg fogja tapasztalni a jótékony hatásokat! A legegyszerűbb, ha kapszula formájában oldja meg a kardamom fogyasztást. Ehhez azt javasoljuk, hogy látogasson el a tenmag.hu webáruházba, ahol megrendelheti a kardamom kapszulát és bővebb információkat is talál!