A Word szövegszerkesztő a gyakorlatban

A Word szövegszerkesztő a legismertebb irodai szoftvercsomag része, ilyen módon a világ legismertebb és legelterjedtebb szövegszerkesztő szoftvere.

[wp_ad_camp_1]

Ha professzionális szinten szeretnénk elsajátítani ennek a szövegszerkesztő szoftvernek a használatát, akkor a Ruander által nyújtott Word tanfolyam jelenti a legegyszerűbb és legjobb választást. A szövegszerkesztő programokról általánosan tudni kell, hogy sokkal-sokkal több funkcióval rendelkeznek, mint amiket használunk vagy használni tudunk. Azt is mondhatnánk, hogy a szövegszerkesztő programunk tudását csak nagyon kis részben használjuk ki, pedig a szöveges dokumentumok szerkesztését sokkal igényesebbé is tehetnénk.

Egy jó Word tanfolyam természetesen kitér az alapok ismertetésére és bemutatására is, mindezt gyakorlati megközelítéssel. A hangsúly mindig a készségszintű felhasználó ismeretek elsajátításában van. De lássuk, mire lehetünk képesek, ha elvégezünk egy tényleg jó Word tanfolyamot…

Word tanfolyam

Word tanfolyam

Megszokhattuk, hogy a szöveges dokumentumokat úgy készítjük, hogy a formázási lehetőségekkel csak minimálisan törődünk. Természetesen mindenki ismeri a félkövér betűk formázását, a szöveg középre igazítását vagy a betűk színének megváltoztatását, de a Word sokkal-sokkal többet kínál a felhasználóknak, mint a betűk alapszintű formázása.

A Word képzésen elsajátíthatók azok a magasabb szintű formázási és tördelési lehetőségek, amelyek hozzájárulnak a minőséges kiadványok elkészítéséhez. Gondoljunk például a fejlécek vagy a láblécek használatára, a tartalomjegyzékek kialakítására, a különböző képtördelési eljárásokra, a borítók készítésére…

De a Microsoft Word még ennél is többet kínál; makrók használatával egyszerűbbé teszi az folyamatok kezelését, azonnali levélküldéseket valósít meg, borítéknyomtatást támogat… Mindezeket igazán érdemes elsajátítanunk.