A wellness szerelmesei számára irány Balf!

Sopron város közigazgatási részét képező Balf települése már biztosan ismert azok számára, akik jártasak a gyógyvizek terén. Balf az a kis falu, ami a wellness és a természet szerelmesei számára is egyaránt nagyszerű pihenési, kikapcsolódási lehetőséget kínál és mindössze hét kilométerre található Sopron belvárosától. Már a rómaiak is tudták, hogy az itt csordogáló víz rendkívüli gyógyító hatással rendelkezik, talán emiatt is, a történelem folyamán mindig lakott település volt.

[wp_ad_camp_1]

A Szent József fürdőkápolnát még 1773-ban emelték Szent József tiszteletére. Az épületben gyönyörű faragványok találhatóak, továbbá a mennyezeten elhelyezett freskó is lenyűgöző látványt nyújt. A kápolnába nem csak a helybeliek járnak leróni a tiszteletüket, hanem a gyógyfürdő vendégei is sűrűn-sűrűn felkeresik az épületet.

A gyógyfürdő páratlan gyógyizét már 1975-ben gyógyvízzé nyilvánított, ugyanis a források kénes összetétele kifejezetten jó hatással van a mozgásszervi betegségekben szenvedőkre és a neurológiai panaszokra is. Lehetséges az ivókúraszerű alkalmazása is, ami ezáltal elősegíti a bél és a kiválasztó-szervrendszer optimális működést.

Balf wellness

Balf wellness

Az ivókút egy igazán csodálatos, kupolás alkotás és Balf település egyik gyöngyszeme. Az épületet Takács Győző képzőművész-keramikus készítette a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában.
A kút gyógyvize szabadon csordogál, bárki kortyolhat belőle, hogy aztán élvezni tudja jótékony hatásait.

A páratlan angolpark a Rehabilitációs Gyógyintézet körül található és csodálatos élményt nyújt a természet szerelmesei számára. A park 20 holdon terül el, egy kisebb patak szeli keresztül, itt találhatjuk a fürdőt és az ivókutat is.

A Nyulas Ferenc sétány szintén kihagyhatatlan része Balfnak. Az út másfél kilométer hosszú és igazán rendkívüli látványt nyújt minden évszakban, hiszen az öreg és hatalmas nyárfák mindvégig dús lombkoronával szegélyezik a sétányt.