A világ legszebb tavai

Csillogó és kristálytiszta tavak a Föld leglátványosabb tájait alkotják. Akár magasodó hegyláncok, erdők vagy száraz és sivár sivatagok határolják őket, mindig van valami szemet gyönyörködtető abban, ha egy tavat látogatunk meg. A látvány mellett csodás képeket is készíthet itt.

[wp_ad_camp_1]

Az elegáns palotákkal, márvány templomokkal és a pompás kúriákkal rendelkező indiai Rajasthan államban található Pichola-tó elbűvölő látványt nyújt. Természetes megjelenése ellenére a tó valójában ember alkotta tő, és Udaipur szívében – a „Tavak városában” – épült Kr. e. 1362-ben. Az évszázadok során a pazar Városi Palota épült a tó partja mentén, míg a kedves Lake Garden palotát az egyik szigetére építették. Az igazi látnivaló azonban a Palace Lake vakítóan világos fehér falai, amelyek elbűvölően tükröződnek a tó vizében. A Föld legmélyebb és legrégebbi tava, a Bajkál-tó a legtisztább és legszebb vizekkel büszkélkedhet. Mindennek tetejébe a hatalmas édesvizű tó több vizet tartalmaz, mint Észak-Amerika összes Nagy-tava együttvéve.

Pichola-tó

Pichola-tó

A nevének elismerése mellett nem csoda, hogy a Bajkál-tavat „Szibéria gyöngyszemének” becézik. Míg a tó mesés kilátást nyújt, amikor a nyári nap kivillan sötét vizéről, télen nem kevésbé lenyűgöző, ha befagy két méter mélyen helyenként. Legyen szó korcsolyázásról a felszínen, túrázásról a festői part mentén vagy hegymászásról a csodás hegyláncokban, a Bajkál-tó a természet szerelmeseinek álma. Dél-Amerika legnagyobb tava, a Titicaca-tó csillogó vize több mint 3800 méterrel fekszik a tengerszint felett. Az Andok között fekvő, hófödte csúcsok észlelhetők a távolban, a látszólag soha véget nem érő tó pedig Bolívia és Peru határán húzódik. A lenyűgöző táj megismerése mellett a látogatók túrázhatnak a tóparton, hajókirándulásokat tehetnek a szigetekre, vagy meglátogathatják az ókori inka romokat. Míg sokan a nyüzsgő turisztikai várost, Copacabana-t használják bázisként, mások inkább csendesebb és nyugodtabb tengerparti városokban szállnak meg.