A világ leghíresebb pizzái

A divatos pizzafeltétek jönnek és mennek, de néhány feltét kombináció annyira örök, hogy önmagukban ikonikus pizzákká válnak. Ezeket a pizzákat látni minden pizzázóban és ezek azok a pizzák, amelyekről úgy gondoljuk, hogy mindenkinek képesnek kell lennie arra, hogy otthon is elkészítse azt.

[wp_ad_camp_1]

Ezek tehát a legikonikusabb pizzák a világon. Margherita az összes pizza anyja. Ebben a neopaltai stílusú pizzában vékony tészta, friss paradicsomszósz, friss mozzarella sajt és néhány bazsalikom levél is van. A Margherita feltét igen egyszerű, mégis van annyira ínycsiklandozó, mint bármilyen más feltét. A pepperoni továbbra is Amerika első számú, legnépszerűbb pizza feltéte. A sós és enyhén fűszeres íz és az olvadt sajt hullámainak nem lehet ellenállni, ráadásul mindig  kissé ropogósak is más pizzákkal ellentétben, épp emiatt olyan finomak.  Készítsen egy réteg pepperonit a szósz tetejére, mielőtt hozzáadja a sajtot, és egy másik réteg pepperonit a sajt tetejére. A zsír nem megfelelő a pepperoni pizzához, ezért használjon inkább mozzarellat és parmezán sajtot a pepperoni pizzák feltétéhez.

Pizza

Pizza

A BBQ csirkés pizzát állítása szerint a California Pizza Kitchen eredeti pizzafőnöke, Ed LaDou 1985-ben találta fel. A pizzát eredetileg BBQ szósszal, csirkével, korianderrel, lilahagymával és fontina sajttal készítették, és a CPK menüben a mai napig benne van. A BBQ Pizza azért szeretett, mert az édes és sós határán mozog, és a csirkét a lehető legjobban használja fel. A hawaii pizzát állítólag Kanadában találták fel, nem pedig az amerikai szigeten, amelyről elnevezték. Mint a BBQ csirkés pizza, ez is kombinálja az édes és sós ízt. A pizza feltétben paradicsomos szósz, sajt, sonka és ananász található. A húsimádó pizza az utolsó a listán, amely tartalmazza a pepperonit, a kolbászt, a húsgombócot és a gombát is egyetlen kiadós, nagyon ízletes pizzában.