A világ legdrágább kávéja

A kávézás, mint szokás, vagy akár élvezeti cikknek is nevezhetjük az egész világon ismert és különféle kávékat, különféle előállítás által kortyolgatnak az emberek a föld különböző pontjain.

[wp_ad_camp_1]

Sokak által ismert cibetkávé lassan leszorul az első helyről. Hosszú éveken keresztül ez a kávé viselte a legdrágább kávé címet. Ez a kávé fajta egy különleges macskaféle emésztőszervén keresztül átvándorolva készült el. Ám mára már nem csak a macskák emésztőszervén keresztül vándorolt kávészemeket fogyasztják az emberek nagy szeretettel. Sőt olyannyira, hogy rövid időn belül át is vette a vezetést a legdrágább kávét illetően. Ám a Kopi Luwak vagyis a különleges indonéz macska által előállított kávét most leváltották az elefántok. A luxuskávék piacán most egy másik területre kell eveznünk, amely nem más, mint Thaiföld. Ugyanis itt található a világ egyetlen elefántmenhelye. A gyorsan emésztő cibetmacskával ellentétben az elefántok emésztőszervében kb. 1,5 napig érlelődik a különleges kávé. Vagyis ennyi időt vesz igénybe, hogy az elefántok emésztőszervén keresztül átérjen a kávé.

Cibetkávé

Cibetkávé

Ez az idő alatt az elefántok gyomorsava lebontja a kávébabokban található proteint, amitől a kávé a kesernyés ízt kapja. Ennek köszönhetően ez az elefántos kávé sokkal simább, és kevésbé keserű ízű lesz. Sőt, mivel az elefántok nem csak kávébabokat fogyasztanak, hanem más cukornádat és más gyümölcsöket is, mint pl. banánt. Így ennek köszönhetően ennek az elefántos kávénak semmihez sem hasonlítható gyümölcsös aromával gazdagodik. Ez pedig nem más, mint a Black Ivory kávé, melyet szinte arányáron mérnek. Ugyanis kilója kb. 1100 dollárba kerül. Az erre szakosodott luxuskávézókban egy csésze elefántos kávéért akár 50 dollárt is elkérhetnek.