A trópusi virágok fajtái

A trópusi virágok többet hoznak a kertjébe: több színt, több illatot, nagyobb méretet és még több pillangót. A legolcsóbbak és a legszebbek a hibiszkusz család és az orchidea család tagjai. A broméliák nemcsak szépek, de melegebb helyeken is kevés karbantartást igényelnek.

[wp_ad_camp_1]

A trópusi hibiszkusz flamenco hangulatot visz a teraszra és a cserepekbe még a kezdő kertészeknél is. Ami a Hibiscus rosa-sinensis-t illeti, ha bőséges napsütést és bőséges vizet biztosít, akkor a vegetációs időszakban akár nyolc hüvelyk átmérőjű, folyamatos virágzást is kap. Mint sok trópusi virág, a hibiszkusz ragyogó színei is a pillangókat vonzzák. Választhat olyan fajtákat, amelyek bármilyen színvilágot kiegészítenek, mivel a virágzás forró árnyalatú lehet, például sárga, narancssárga és piros, valamint hűvös tónusú, például rózsaszín, fehér és lila. A Bromeliaceae család nagy és változatos, beleértve az olyan növényeket, mint az ananász és a szürke göndör spanyol moha, amely népszerű a kézműves kiállításokon. A broméliák egzotikus megjelenésük ellenére meglepő trópusi növények, amelyek a fagypont közelségétől széles hőmérsékleti tartományt képesek elviselni.

Trópusi hibiszkusz

Trópusi hibiszkusz

A páratartalom az öntözés fontos eleme, mivel a broméliák levelének speciális pikkelyei vannak, amelyek elnyelik a vizet a levegőből. Használjon szellős orchidea keveréket a broméliáinak cserépben tartásához. A virágzás után keletkező ágakat telepítse újra, mivel az anyanövény a virág hervadásával általában hanyatlani fog. A Clivia miniata nevet, amelyet néha születési liliomnak is hívnak, sok kertész kemény szobanövényként használja, amely gyenge fényviszonyok mellett virágzik. Nem csak a korábban kopár északi fekvésű ablakpárkányon fog nőni a klívia, hanem a száraz oldalon is szeret lenni, a legkevesebb műtrágyával növekszik a legjobban, és akkor a legboldogabb, ha a gyökér egy zsúfolt edénybe van kötve.