A tőzegáfonya gyógyító hatásai

Szinte nincs a természetben olyan növény, ami ne lenne valamilyen szempontból hasznos az ember számára. Vagy eledelként, vagy gyógyszerként fel tudja használni. Az idősebb emberek nagy előszeretettel használják még a mai napig is azokat a természetes gyógymódokat, amelyeket gyerekkoruk óta ismernek. Minden próbálkozást megtesznek annak érdekében, hogy ezeket a fontos és hasznos tudnivalókat átadják a mai fiataloknak is, ám számukra egyszerűbbnek és időtakarékosabbnak tűnik egy patikában való vásárlás. Néhány tabletta elszedése után máris várják a hatást és csodálkoznak, hogy miért nincs meg a várva várt eredmény, például a hölgyeknél gyakran előforduló csúnya felfázás esetén.

[wp_ad_camp_1]

A nők többsége életében egyszer biztosan szenved felfázástól, amivel mindig együtt jár a kellemetlen húgyúti fertőzés. Még rosszabb helyzetben vannak azok, akiknél visszatérő ez a jelenség, így már kialakul a krónikus gyulladás. A vele járó viszkető, csípő, szúró érzés is igen nagy kellemetlenségeket tud okozni. Sajnos a baj már akkor elkezdődik, amikor nem figyelünk oda a hűvösebb napokon való megfelelő öltözékre. Meg sem halljuk a szülők, nagyszülők szavait, hogy gyermekem vegyél már fel egy hosszabb pulóvert, mert kinn van a derekad.

Tőzegáfonya

Tőzegáfonya

Nem figyelünk arra, hogy hová ülünk le, és egy őszi vagy tavaszi séta közben kisebb nagyobb beszélgetésekre leülünk egy betonra vagy hideg padra. Persze a nadrág alatt hordott harisnya is ciki, hisz nem teljes így a lányok alakja. Majd mindezeket követően jönnek a kellemetlen vizelési ingerek napjában többször is, amelyek akár fájdalmasak is lehetnek.

Több megfigyelés és kutatás, de már nagymamáink is tudták, hogy az amerikai tőzegáfonya meggátolja a húgyutakban lévő baktériumok szaporodását. Azoknak kifejezetten ajánlatos a használata, akik hajlamosak a felfázásra. Lekvárt, szószt, gyümölcslét készítenek belőle, de már kapszula formájában is kapható.  Közismert még magas C-vitamin tartalma is, amiért szintén érdemes fogyasztani.