A Tommy Hilfiger ruházati és kiegészítő márka

Thomas Jacob Hilfiger amerikai divattervező és a Tommy Hilfiger Corporation alapítója. Miután karrierjét az 1970-es években New York belvárosában a People’s Place névre keresztelt farmer- és divatüzlet-üzletlánc megalapításával kezdte, az 1980-as években elkezett ruhákat tervezni saját névadó férfiruházat-sorozatához. A vállalat később női ruházatokra és különféle luxuscikkekre, például parfümökre is kiterjedt, és 1992-ben a tőzsdére került.

[wp_ad_camp_1]

Hilfiger gyűjteményeit gyakran befolyásolja a zenei szubkultúrák divatja, és a zeneiparral kapcsolatban forgalmazzák, olyan hírességekkel, mint az 1990-es években Aaliyah amerikai R&B művész. 2005-ben a CBS The Cut című vetélkedő versenyzői a The Apprentice-hez hasonló módon versenyeztek egy tervezési munkáért Hilfigerrel. 2006-ban Hilfiger 1,6 milliárd dollárért adta el cégét az Apax Partners számára, aki legközelebb 2010-ben adta el Phillips-Van Heusennek 3 milliárd dollárért. Továbbra is a vállalat fő tervezője, a tervezőcsapatokat vezeti és felügyeli az egész kreatív folyamatot. 2012-ben Hilfiger elnyerte az Amerikai Divattervezők Tanácsának Geoffrey Beene életműdíját. Hilfiger 1969-ben végezte el az Elmira Free Academy középiskolát. Szülei azt akarták, hogy főiskolai tanulmányokat szerezzen és hagyományos karriert folytasson, és egy ideig az elmirai GST BOCES Bush Campusra járt.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger

1985-ben megalapította a Tommy Hilfiger Corporation-t a The Murjani Group támogatásával. Az új ruházati sorozat egy nagy horderejű marketing kampánnyal debütált, például egy nagy óriásplakát felállításával a Times Square-en ami George Lois által volt tervezve. Hilfiger 1989-ben hagyta el a Murjani International céget, Silas Chou helyett pedig pénzügyi támogatást nyújtott a Hilfiger márkának, Ralph Lauren korábbi vezetői pedig az újonnan alapított Tommy Hilfiger Inc. vállalat vezetőiként vették fel a fedélzetre.