A termékfotózás új irányai

Ma már a webáruházak tömegéből választhat a vásárló, és gyakorlatilag bármit meg lehet venni az otthonunk kényelméből. Olyan piacon versenyeznek a kereskedők, ahol nagyon könnyű összehasonlítani egymással a különböző üzletek kínálatait.

[wp_ad_camp_1]

Mégis a legtöbben otthon mobiltelefonnal fotózott képekkel jelennek meg, és próbálnak versenyben maradni. A webáruházunk a kirakatunk. Az üzletünkben található fotók minősége mutatja a profizmusunkat, ezek alapján dönt a vásárló mellettünk, vagy a versenytársak mellett.

Ma már éttermek is megjelennek a Netpincéren például, és rengeteget számít mennyire étvágygerjesztő az az ételfotó, amit megmutatnak.

A termékfotózás professzionális felszerelést, türelmet és kreativitást igényel a fotós részéről, és ma már nem csak a világmárkák katalógusaiban találkozunk igényes termékfotókkal, hanem a helyi kisvállalkozások tulajdonosai is gyakran felismerik az egyedi és profi termékfotózás jelentőségét.

Termékfotózás

Termékfotózás

A legújabb trend a virtuális, 360ᵒ termékfotózás. Ezeken a képeken a mobiltelefon képernyőjét megérintve, vagy a számítógépen az egérrel „megfogva” virtuálisan körbeforgatható a termék, nem kell egyenként kattintgatva a vásárlónak különböző szögből fotózott képeket megnyitogatnia.
Olyan élményt kap, mintha kézben fogná és nézegetné.
Természetesen ezeknél a képeknél is van lehetőség kinagyítani az éppen aktuális nézetet és nagyfelbontású, részletgazdag képekben gyönyörködni.

Manapság ha ugyanazokkal az alacsony minőségű képekkel dolgozunk mint a többiek, a könnyű összehasonlíthatóság miatt egyetlen dolog fog dönteni. Az ár!
Viszont ha minőségi megjelenést mutatunk a termékünknek, profi köntösben mutatjuk be, akkor kiemelkedünk a hasonló termékekkel foglalkozó konkurensek közül, és a vásárló könnyebben fogad el egy esetlegesen magasabb árat a várható magasabb minőséget választva.

Nem utolsósorban – a duplikált fotókkal szemben – a Google is előnyben részesíti az egyedi tartalmat amikor a webáruházunkat, vagy a weboldalunkat rangsorolja a keresőben.

K-Art Foto

Hajdúböszörmény, Nyíregyháza és Debrecen körzetében vállal fotózást.