A terhesség jelei

Sokan előre tervezik a terhességet, mások azonban váratlanul találkoznak vele. Bármelyik szituációban is vagyunk, nagyon fontos időben észrevenni a jeleket, hogy attól kezdve jobban odafigyeljünk életmódunkra, hogy a baba egészségesen fejlődhessen! Cikkünkben olyan jelekről fogunk beszélni, amelyekből már akár az első napokban ki lehet következtetni az áldott állapotot!

[wp_ad_camp_1]

A szervezetünk a megszokottól eltérő működését az apró jelekből nagyon könnyen észre lehet venni. Először is a legtöbb terhes nő nagyon hamar kíván meg ételeket, sokan pedig megundorodnak bizonyos ételektől, sokszor olyan ételektől is, amelyeket addig a kedvenceik közé lehetett sorolni. Ezek a jelek már a fogantatás utáni néhány napban is észrevehetőek. Gyakran  bizonyos szagoktól lesz hányingerünk, például olyanoktól is, amelyekhez amúgy hozzá voltunk szokva. A terhesség első napjaiban is sokan tapasztalják a reggeli hányingert. Ez az első néhány hónap után a legtöbb esetben elmúlik. A terhes nők gyakran kezdenek el szédülni, különösen olyankor, amikor éhesek. Ilyenkor ajánlott azonnal étkezni, és minél vitamin-gazdagabb ételeket fogyasztani.

Terhesség

Terhesség

A hormonváltozás miatt gyakran az az érzés alakul ki a kismamáknál, hogy teljesen erőtlenek, kimerültnek érzik magukat. Ha egy nő terhes, akkor biztosan egyre gyakrabban fog jelentkezni nála a vizelési inger. Minél fejlettebb a baba, annál nagyobb nyomást fejt majd ki a húgyhólyagra. Ennek ellenére semmiképpen sem szabad kevesebb folyadékot fogyasztani, sőt figyeljünk arra, hogy naponta legalább két liter folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe! A terhesség másik jele még az ingerlékenység, valamint a hangulatingadozás, hiszen a hormonok változásai ezen a téren is befolyásolják a kismamák szervezetét! Ha időben észrevesszük a terhességet, akkor sokkal valószínűbb, hogy a kisbaba egészségesen jön majd világra!