A tengeri levendula

A tengeri levendula egy évelő növény, amely gyakran növekszik mind a sós mocsarakban, mind a parti homokdűnék mentén. Neve ellenére valójában nem kapcsolódik a levendula növényhez.

[wp_ad_camp_1]

A növény bőrszerű, kanál alakú leveleket, vörös színű szárakat és finom lila virágokat hoz létre, amelyek nyáron jelennek meg. Ezek a növények könnyen felismerhetők apró, papírszerű levendulavirágukról, ami sűrű. A tengeri levendulát elsősorban a gyönyörű virágos megjelenés miatt termesztik; annak ellenére, hogy a nagy zöld lapát alakú rozettalevelei kora tavasszal is vonzó talajtakarót teremtenek, amíg a növény nyáron virágzik. Ami a tengeri levendulát kissé szokatlan évelővé teszi az az, hogy a levelek olyan közel vannak a földhöz, és ebből a lombozatcsoportból hosszú virágszárak fejlődnek ki. A tengeri levendula ideális választás azoknak a kertészeknek, akik merész, tartós színt szeretnének létrehozni a forró vagy száraz éghajlaton. Remekül kiegészítik az ágyakat, a cserepeket és a kerteket, valamint a nagyobb teraszos konténerekhez és friss vagy szárított elrendezésekhez is jól mutatnak.

Tengeri levendula

Tengeri levendula

A tengeri levendulát meglehetősen könnyű termeszteni, és nagyon kevés karbantartási igénye van. Két vagy három évente el lehet osztani (mindig kora tavasszal), de feltétlenül mélyen ásson, hogy megakadályozza hosszú gyökereinek károsodását. A tengeri levendulát gyakran nehéz elosztani, és a magasabb növényeknél karóra lehet szükség, hogy egyenesen maradhassanak. A tengeri levendula akkor nő a legjobban, ha teljes napsütésben ültetik, mivel ez ösztönzi a sűrűn termesztett virágok legnagyobb mennyiségét. Ezenkívül a teljes napsütésben történő ültetés elősegíti a növény szárazon maradását, ami megakadályozhatja a gyökérrothadást. Érdemes rendszeresen öntöznie az újonnan telepített tengeri levendulát a mély és egészséges gyökérzet létrehozása érdekében. A létrehozása után azonban csak alkalmi öntözést igényel. A tengeri levendula szárazságtűrő növény.