A teljes Murdoch nyomozó sorozat a Galaxy 4 csatornán

A Murdoch nyomozó rejtélyei egy kanadai televíziós drámasorozat, amelyet 2008. január 20-án mutattak be a Citytv -n, és jelenleg a CBC műsorán sugározzák, hazánkban pedig a Galaxy 4-en. A sorozat Maureen Jennings Murdoch nyomozó regényeinek karakterein alapul, és Yannick Bisson a főszereplője, mint a kitalált William Murdoch, aki a 19. század végén az Ontario állambeli Torontóban dolgozik.

Galaxy 4 elérhető a musor.tv weboldalon, és ha ide látogat azt is megtekintheti, hogy a murdoch nyomozó rejtélyei című sorozat melyik nap lesz megtekinthető a héten. A sorozat Torontóban játszódik 1895 -től, és követi William Murdoch nyomozót (Yannick Bisson) a Torontói Rendőrkapitányságtól, aki sok ügyét az akkor szokatlan észlelési módszerek segítségével oldja meg. Ezek a módszerek magukban foglalják az ujjlenyomatot, a vérvizsgálatot, a megfigyelést és a bizonyítékok nyomon követését. Egyes epizódok anakronisztikus technológiát alkalmaznak, amellyel Murdoch időnként felhasználja korának meglévő technológiáját, hogy improvizáljon egy olyan technológia nyers prototípusát, amely könnyebben felismerhető lenne a műsor 21. századi közönsége számára. Egy epizódban például létrehoz egy primitív szonár változatot, hogy megtalálja az elsüllyedt hajót az Ontario-tóban.

Galaxy 4

Galaxy 4

Egy másik esetben egy külföldi rendőrnek van egy fotója, amelyre Murdochnak bizonyítékként szüksége van, ezért Murdoch arra kéri a másik tisztet, hogy helyezze be a fényképet az egyes négyzetek színére számszerűen kódolt rácsokkal, és továbbítsa a számadatokat Murdochnak távíróval – végeredménye, hogy a külföldi tiszt lényegében Murdochnak küldött egy bitképes fényképet, amelyet „faximile” -nek neveznek – telefaxnak. A műsor ezen aspektusát a sci -fi steampunk műfaj elemeinek bevezetéseként írták le, bár ez nem minden epizód szokásos témája. További részletekért nézzen be a musor.tv-re.