A téli időszakban is fontos a szellőztetés!

Sok újabb házat építenek rendkívül légmentesen, ami jó az energiahatékonyság szempontjából, de rossz szellőzést eredményezhet. Megfelelő szellőztetés szükséges a jó levegőminőség fenntartásához és a nedvesség eltávolításához az otthoni levegőből, miközben megakadályozza, hogy a nedves levegő felhalmozódjon otthona belsejében, és penészesedést eredményezzen.

[wp_ad_camp_1]

Katt ide és olvasson tovább a szellőztetés fontosságáról. Télen is nagyon fontos a szellőzés, mivel az ablakokat ritkábban vagy egyáltalán nem nyitják ki, hogy a hideg levegőt kívül tartsák, de lehet, hogy az otthoni levegő tízszer szennyezőbb, mint a szabadban. Ez a szennyezett beltéri levegő általában a levegőben lebegő részecskék kombinációja, beleértve a pollent, a penészt, a háziállatok szőreit és az otthoni illékony szerves vegyületeket. A megfelelő szellőzés jelenti a megoldást otthonának beltéri levegőminőségének javítására, és ezáltal az Ön és családja egészségére még télen is.  Az otthonok szellőzésének legegyszerűbb módja az ablakok és az ajtók kinyitása. Még a hideg téli hónapokban is, ha az ablakokat napi néhány percre kinyitja, biztosíthatja, hogy az elavult levegőt részben friss levegő váltja fel.

Szellőztetés

Szellőztetés

Ügyeljen arra is, hogy mindig használjon gőzelszívót a fürdőszobában, a konyhában és a mosókonyhában a nedvességet és füstöket hordozó levegő elszívására. Ügyeljen arra, hogy a rendszere kiárasztja a levegőt a szabadba, ahelyett, hogy azt csak a házon keresztül keringetné. A mechanikus szellőztető rendszerek egy másik lehetőséget jelentenek a ház szellőzésének megtartására. Különféle rendszerek állnak rendelkezésre, beleértve a hővisszanyerő ventilátorokat, amelyek nemcsak szellőztetnek, hanem elősegítik a ház melegítését vagy hűtését is egyben.